English version of this page

Postdoktorprogrammet åpner for eksterne søkere

Nå kan også eksterne søkere delta på Postdoktorprogrammet. – Det er en fantastisk møteplass på tvers av fag, sier Eivind Engebretsen, visedekan for master- og postdoktorprogrammer.

Undervisning i klasserom

Monika Janfelt er en av kursholderne deltakerne møter på Postdoktorprogrammet. Her underviser hun i "Lederkurs 1: Karriereutvikling". Foto: Øystein Horgmo/UiO

Siden oppstarten i 2016 har over 200 postdoktorer deltatt på kurs i programmet.

Opprinnelig er programmet utviklet for unge forskere ved Det medisinske fakultetet (MED), men pågangen fra eksterne søkere – særlig sykehusene – har vært stor.

– Fra høsten 2019 vil vi derfor åpne våre kurs for våre samarbeidspartnere mot en liten kursavgift for å delta på lederkurs 1 og 2. Programmet er en fantastisk møteplass på tvers av fag, noe som vil bli styrket enda mer med en bredere søkergruppe, sier Eivind Engebretsen, visedekan for master- og postdoktorprogrammer ved fakultetet.

Høstens kurs åpner for påmelding i uke 19. De vil fortsatt være gratis for forskere ved MED.

Eivind Engebretsen
Eivind Engebretsen, visedekan for master- og postdoktorprogrammer ved fakultetet. Foto: Øystein Horgmo/UiO

Skreddersydd støtte

Karriereutviklingsprogrammet, som startet opp i 2016, er det første i sitt slag, og har etterhvert blitt et flaggskip for kompetanse og karriereutvikling for unge forskere.

Programmet gir skreddersydd støtte til deltakernes akademiske karriere, og forbereder dem på komplekse arbeidsoppgaver i og utenfor akademia.

De foregående kursene har hatt lange ventelister, og evalueringene er svært gode.

Oppskalerer tilbudet

– Vi ser at dette er kompetansepåfyll som er ettertraktet for den moderne forsker. For å imøtekomme den store interessen jobber vi med en oppskalering av programtilbudet som blant annet vil omfatte flere fordypningsmoduler, en alumniordning og masterclasses som også vil være åpne for ph.d.-studenter, sier Engebretsen.

I dag består programmet av tre kurs; Lederkurs 1: Karriereutvikling, Lederkurs 2: Forskningsledelse og veiledning -  og Ekstern forskningsfinansiering.

Kursene holdes hvert semester. I tillegg arrangerer programmet mentorgrupper for postdoktorer.

Nå er kursene for neste semester åpne for påmelding!

Publisert 8. mai 2019 11:21 - Sist endret 15. mai 2019 08:05