Fest og glitter på en scene
Publisert 4. nov. 2019 15:18

Nå kan du melde deg på neste års første runde med kurs i Postdoktorprogrammet. Den første fristen er allerede 8. desember.

Foto av unge i Malawi.
Publisert 3. okt. 2019 16:01

MedHum-aksjonen 2020 samarbeider med Redd Barna. Målet er å bidra til bedre seksuell og reproduktiv helse og rettigheter for unge i Malawi.

bilde av Domus Medica
Publisert 26. sep. 2019 12:54

- Vi kan legge til rette for mange av disse i Oslo. Plassene bør bygges på dagens medisinstudier, framfor å starte helt forfra på andre universiteter, sier Ivar Gladhaug, dekan ved Det medisinske fakultet, Universitet i Oslo i en kommentar til Grimstad-utvalgets rapport.

Mann blir filmet foran grønn skjerm av annen mann med kamera.
Publisert 18. sep. 2019 12:28

MOOC er en ny type kurs som har dukket opp det siste tiåret. Medisinsk fakultets undervisere har hevet seg på bølgen, og erfaringene er svært gode.

To damer ved siden av blomster
Publisert 5. sep. 2019 15:17

Professor Reidun Førde ved Senter for medisinsk etikk er utnevnt som kommandør av St. Olavs Orden for sin fremragende innsats innen medisinsk etikk.

Bildet kan inneholde: tavle, design, rom.
Publisert 3. sep. 2019 14:23

Fikk tilslag: Hesso Farhan (IMB) er koordinator for et ITN-konsortium og med-koordinator i et annet. Hartmut Luecke (NCMM) og Tom Eirik Mollnes (Klinmed) er partnere i hvert sitt konsortium. Alle fikk de tilslag på søknaden i 2019. Nå kan du planlegge din ITN-søknad for 2020.

Evandro Fei Fang og Hilde Nilsen
Publisert 29. aug. 2019 15:08

Forsker Evandro Fei Fang og professor Hilde Nilsen er tildelt fem millioner kroner fra Rosa sløyfe-aksjonen. De skal forske på forebygging og lindring av senskader på hjertet ved behandling med cellegift.

Instituttleder Dag Kvale, konstituert direktør ved OUS, Morten Reymert og dekan Ivar Prydz Gladhaug feirer universitetssykehusets 10-årsjubileum. Foto: Eli Synnøve Gjerde, UiO.
Publisert 29. aug. 2019 08:48

– I dag gratulerer vi alle ansatte ved Oslo universitetssykehus med tiårsjubileum og feirer vårt viktige samarbeid, sier dekan Ivar Prydz Gladhaug.

EU-flagget
Publisert 27. aug. 2019 10:36

Våre forskere har denne sommeren fått innvilget fem nye forsknings- og innovasjonsprosjekter og fire Marie Skłodowska Curie-nettverk.

Harald Stenmark og Anette Sørensen
Publisert 20. aug. 2019 09:41

Harald Stenmark avslutter sin innsats som leder for Jahrepriskomiteen med årets tildeling. Prisutdelingen er en feiring av forskningen, litt løsere i snippen enn i 2011, men fortsatt like verdig og prestisjefullt.

Bilde av MS Sunnhordland
Publisert 21. juni 2019 09:04

Fakultetet presenterer noen få utvalgte temaer under Arendalsuka 2019. Digital helse, stamceller og ensomhet blir tatt opp i arrangementene på M/S Sunnhordland 14. og 15. august.

Dekan Ivar Gladhaug leder Nasjonalt dekanmøte 2019
Publisert 14. juni 2019 13:59

MED-fakultetet ledet nasjonalt dekanmøte på Lillehammer i slutten av mai med viktige spørsmål innen både forsking og undervisning på agendaen.

fotomontasje av ph.d-stipendiater
Publisert 7. juni 2019 06:55

Etter et grundig arbeid vedtok dekanatet endringer i fakultetets utfyllende regler til UiOs ph.d.-forskrift 29. mai. Endringene skal sikre forutsigbarhet og likebehandling. Her får du de viktigste.

Christoffer Aam Ingvaldsen er vinner av vårens undervisningspris. Her med diplom og blomster på Rikshospitalet like etter utdelingen.
Publisert 28. mai 2019 08:55

Klinisk stipendiat Christoffer Aam Ingvaldsen er vinner av Undervisningsprisen våren 2019. – Som ung foreleser er jeg overveldet av å bli trukket frem av Oslos avgangskull på denne måten, sier han.

Tre personer studer en tavle med gule lapper
Publisert 24. mai 2019 15:19

Nå er kurs på Postdoktorprogrammet og Helseinnovatørskolen åpne for påmelding.

Undervisning i klasserom
Publisert 8. mai 2019 11:21

Nå kan også eksterne søkere delta på Postdoktorprogrammet. – Det er en fantastisk møteplass på tvers av fag, sier Eivind Engebretsen, visedekan for master- og postdoktorprogrammer.

Anne Simopnsen med prisen.
Publisert 10. apr. 2019 16:05

Professor Anne Simonsen fikk prisen for sin grunnforskning innen autofagi. Professor Bjørn Naume mottok prisen Norsk brystkreftgruppe fikk for sitt arbeid mot brystkreft.

Anna Thoren i laboratoriet
Publisert 14. feb. 2019 14:20

17 prosjekter og enkeltforskere fra fakultetet fikk midler fra Nasjonalforeningen for folkehelsen fra 2019. Anna Thoren fikk midler til sin grunnforskning som kan føre til nye medisiner eller kunnskap til å kunne stoppe demens og Alzheimers sykdom.

Julia Kristeva
Publisert 4. jan. 2019 11:23

Se Julia Kristevas honorary lecture under konferansen "Cultural crossings of care", 28. oktober 2018.