Aktuelle saker

Foto av en mann med hettegenser. Gråtoner.
Publisert 14. aug. 2019 10:28

Tiltak mot ensomhet hos personer med psykiske lidelser kan gi bedre fysisk helse og lavere dødelighet.

Faksimile over tidsskriftartikkel.
Publisert 14. aug. 2019 10:06

– Vi trenger mer fleksible ordninger som er tilpasset de kroppene folk faktisk har, skriver Ketil Slagstad i Tidsskriftet for Den norske legeforening om screeningprogrammene etter en ny studie gjør det klart at kjønnsbekreftende hormonbehandling medfører økt brystkreftrisiko.

Tegning av tre personer, med fokus på hhv skjelett, muskler og hjerte-kar.
Publisert 12. aug. 2019 13:07

Med en stamcellebank vil Norge stå bedre rustet til å behandle de tusenvis av nordmenn som rammes av blindhet, diabetes, Parkinsons sykdom, MS, ALS, hjerte- og karsykdommer og mange andre sykdommer.

Jente sitter i gresset og ser på mobiltelefonen med en helse-app.
Publisert 8. aug. 2019 13:18

Aktiv bruk av egen helseinformasjon er en forutsetning for en personalisert behandling, oversikt og gode helsevalg.

Illustrasjoon av hjerne på middagstallerken
Publisert 2. juli 2019 09:43

Alle som er med gjennom hele studien får gavekort på til sammen kr 1500.

Tegning av tarmtotter (nederst) og en divers tarmflora (øverst)
Publisert 27. juni 2019 08:59

Fra Askøy vet vi at tarmbakterier i drikkevannet kan være farlig. Men våre egne tarmbakterier holder oss ikke bare friske, de kan også benyttes i behandling av tarmsykdom.

Publisert 21. juni 2019 17:32

Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet på sommeren.

Tre unge studenter ved siden av hverandre
Publisert 21. juni 2019 13:47

Har du en eller flere praksisplasser til våre studenter? Meld inn praksisplasser og forbered medisinstudentene på jobben som lege.

− Jeg håper at vi kan tilby våre studenter mange spennende praksisplasser i januar - og i årene fremover, sier Elin Olaug Rosvold, prodekan for medisinstudiene ved UiO.

Bilde av MS Sunnhordland
Publisert 21. juni 2019 09:04

Fakultetet presenterer noen få utvalgte temaer under Arendalsuka 2019. Digital helse, stamceller og ensomhet blir tatt opp i arrangementene på M/S Sunnhordland 14. og 15. august.

Olav Kristianslund
Publisert 21. juni 2019 08:15

Universitetsstyret vedtok 19. juni å tildele H.M Kongens gullmedalje til åtte kandidater. Blant disse var Olav Kristianslund fra Klinikk for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi ved Institutt for klinisk medisin.

Syk gutt med feber.
Publisert 18. juni 2019 14:18

Hvert år dør en halv million mennesker av malaria. I Norge forsker vi nå på en vaksine.

Mann med kamera filmer en annen framfor en grønn bakgrunn.
Publisert 17. juni 2019 12:48

En MOOC utviklet ved Institutt for helse og samfunn hjelper deltakere over hele verden i å utforme doktorgradssøknad. Få uker etter lansering har over 3000 personer fra 150 land tatt kurset i bruk.

Dekan Ivar Gladhaug leder Nasjonalt dekanmøte 2019
Publisert 14. juni 2019 13:59

MED-fakultetet ledet nasjonalt dekanmøte på Lillehammer i slutten av mai med viktige spørsmål innen både forsking og undervisning på agendaen.

Anne Moen mottar prisen på vegne av CAPABLE-prosjektet
Publisert 14. juni 2019 08:07

Brukerstyrt helseinformasjon er grunnsteinen i CAPABLE. Den innovative og nytenkende tilnærmingen i prosjektet ble denne uken tildelt Thrillium II-prisen.

Tre unge studenter ved siden av hverandre
Publisert 12. juni 2019 14:31

fotomontasje av ph.d-stipendiater
Publisert 7. juni 2019 06:55

Etter et grundig arbeid vedtok dekanatet endringer i fakultetets utfyllende regler til UiOs ph.d.-forskrift 29. mai. Endringene skal sikre forutsigbarhet og likebehandling. Her får du de viktigste.

Gruppebilde av alle deltakerne, sittende på en trapp utendørs
Publisert 3. juni 2019 13:08

18 deltakere fra Thailand, Filippinene og Kazakhstan besøkte nylig Oslo for å delta på ukeskurset «Advanced MA course in International Research Ethics», arrangert av Senter for medisinsk etikk.

Tre forskere som ser i et mikroskop.
Publisert 29. mai 2019 12:25

Taper vi kampen mot bakteriene uten nye og effektive antibiotika? Ikke nødvendigvis. Her er det viktigste du trenger vite om antimikrobiell resistens og antibiotika.

Bildet kan inneholde: Ansikt, Ansiktsuttrykk, Hud, Hode, Øyenbryn.
Publisert 28. mai 2019 13:55

Et statlig legemiddelfirma som holder prisene nede, utvikler produkter og kompetanse og tar et globalt ansvar for fordeling av nødvendige medisiner? Mette Kalager mener tiden er inne for StatMed.

Tidligere president, Christoph Huber og ny president Özlem Tureci, sammen med nyvalgt styremedlem Johanna Olweus.
Publisert 28. mai 2019 13:08

Professor Johanna Olweus ble 21. mai valgt inn i styret i CIMT, den europeiske organisasjonen for immunterapi mot kreft.

Christoffer Aam Ingvaldsen er vinner av vårens undervisningspris. Her med diplom og blomster på Rikshospitalet like etter utdelingen.
Publisert 28. mai 2019 08:55

Klinisk stipendiat Christoffer Aam Ingvaldsen er vinner av Undervisningsprisen våren 2019. – Som ung foreleser er jeg overveldet av å bli trukket frem av Oslos avgangskull på denne måten, sier han.

Tre personer studer en tavle med gule lapper
Publisert 24. mai 2019 15:19

Nå er høstens kurs på Postdoktorprogrammet og Helseinnovatørskolen åpne for påmelding.

Tre studenter
Publisert 23. mai 2019 13:19
legekonsultasjon.
Publisert 20. mai 2019 10:21

Overforbruk i helsetjenesten har flere negative konsekvenser. Jeg ønsker å fokusere på hva vi kan gjøre med det, både som lege og som pasient.

Asbjørn Christophersen mottar The Julia Bodmer Award i Lisboa
Publisert 13. mai 2019 15:19

Postdoktor Asbjørn Christophersen fikk 8. mai Julia Bodmer-prisen til unge forskere for sitt fremragende arbeid innen cøliaki og autoimmune sykdommer.