English version of this page

Aktuelle saker

Johanne Jacobsen
Publisert 10. jan. 2022 12:00

Johanne Jacobsen får 15 millioner kroner i Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet. Hun forsker på hvordan vi kan manipulere prosesser i immunforsvaret så vi blant annet får antistoffer som jobber bredere mot covid-19.

Tre unge mennesker med munnbind som hilser med albuene.
Publisert 28. des. 2021 09:46

Nok en gang preges vinteren av smittevern, forbud og begrensninger. For et år siden ventet vi på vaksinene som skulle være veien ut. Vaksinene kom, og de fleste er nå vaksinert. Så kom omikron. Hva nå?

Bilde av Ludvig A. Munthe og June H. Myklebust
Publisert 16. des. 2021 08:46

Senteret har fått en ny tildeling på 9 millioner kroner fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Forlengelsen gjør det mulig å fortsette med viktig forskning på immunterapi og presisjonsmedisin. Senteret blir ledet av professor Ludvig A. Munthe.

Students doing field work
Published Dec. 14, 2021 12:52 PM

UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2022. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students to register will be admitted to a matchmaking seminar on 7 March.

Tegning av mange celler. En lærer-celle tegner på tavla, Tolv elev-celler prøver å følge med, med varierende hell.
Publisert 3. des. 2021 11:48

Streng utdanning av immunceller skal forhindre autoimmune sykdommer. Hvordan foregår utdannelsen? Og hvorfor får noen av oss autoimmune sykdommer likevel?