Aktuelle saker

Tommel opp fra lege med stetoskop og sparegris
Publisert 17. jan. 2020 08:14

20 prosjekter fra MEDs forskere slapp gjennom nåløyet

Fem forskere stilt opp foran utsikt over Oslo
Publisert 15. jan. 2020 10:14

I alt 20 prosjekter ved Det medisinske fakultet fikk i desember 2019 tildelt forskningsstøtte fra Norges forskningsråd. De syv forskerne ved IMB har fått støtte fra programmene FRIPRO, Unge forskertalenter og BEDREHELSE.

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansikt, hake, panne.
Publisert 14. jan. 2020 15:24

Dette er første koordinatorprosjekt for Klinmed i Forskningsrådets satsing på forskningsinfrastruktur.

Publisert 13. jan. 2020 08:51

I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.

Cellens oppbygning slik den vises i 3D-mikroskop
Publisert 10. jan. 2020 15:12

Ved Senter for kreftcelle-reprogrammering, CanCell, forsøker vi å utvikle ny kreftbehandling basert på omprogrammering av kreftceller. CanCell er et Senter for fremragende forskning.

Bildet kan inneholde: briller, ansikt, hake.
Publisert 19. des. 2019 14:36

Professorene Dan Atar og Tore K. Kvien er blant verdens mest siterte forskere, ifølge ny liste.

Publisert 17. des. 2019 22:57

Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet i romjulen.

Bildet kan inneholde: begivenhet.
Publisert 13. des. 2019 14:20

Professor Johanne Sundby har fått Norske kvinners sanitetsforenings kvinnehelseforskningspris for 2019. Sundby har viet karrieren til å jobbe for å utjevne ulikheter i helse, både i Norge og internasjonalt.

Tegnet scene fra en blodåre. Hvit blodcelle sitter oppå en kreftcelle som klorer seg fast til åreveggen.
Publisert 13. des. 2019 14:00

Har du tenkt på at dine egne celler kan drepe hverandre?

Studenter og symboler for bærekraft
Publisert 12. des. 2019 11:42

- Dette er den beste nyheten i år! Vi trenger et paradigmeskifte i undervisning av helsefag og medisin for å nå FNs bærekraftsmål og nå er vi på vei dit, sier Eivind Engebretsen, visedekan for postdoktor- og masterutdanningene.

Bildet kan inneholde: elektronikk, jobb, arbeid, teknologi.
Publisert 10. des. 2019 12:00

Professor Johanna Olweus vil benytte mekanismen for transplantat-avstøtning for å behandle kreft i prosjektet ”OUTSOURCE”.

Bildet kan inneholde: tilpasning, pasient.
Publisert 29. nov. 2019 14:25

I dag er nærmere 40 millioner mennesker i verden smittet av HIV. Vi utvikler en ny forebyggende medisin som skal stoppe spredningen av viruset.

Bilde av f.v. Carl Konow Rieber-Mohn, Karl-Johan Malmberg og Harald Stenmark.
Publisert 27. nov. 2019 14:41

Malmberg er professor og gruppeleder ved K.G. Jebsen-senteret for immunterapi mot kreft, og leder av forskningsgruppen NK-cellebiologi og celleterapi ved Avdeling for kreftimmunologi ved OUS Radiumhospitalet.

Bildet kan inneholde: begivenhet, design, team, teknologi, media.
Publisert 22. nov. 2019 12:13

Smartsokken skal hindre utvikling av diabetisk fot. Nå vil forskerne teste den ut i en forskningsstudie.

Bildet kan inneholde: begivenhet, moro.
Publisert 20. nov. 2019 10:44

Hvorfor oppleves tilbakemeldinger forskjellig for studenter og lærere i medisinstudiet? UiO inviterte til nasjonal workshop for studenter, undervisere og ledelse med UiB, NTNU, UiT.

Bildet kan inneholde: tildele, business, begivenhet, prisutdeling.
Publisert 14. nov. 2019 12:22

Birkeland får prisen for sin innsats for å bedre behandlingen av pasienter med diabetes type 2, og for å forstå sykdommens underliggende mekanismer.

Kvinne som mottar behandling. Blått skjerf på hodet skjuler hårmangel.
Publisert 14. nov. 2019 10:18

Cellene i benmargen er ditt livs forsvar, og uten dem vil du dø. Noen sykdommer kan føre til at du trenger ny benmarg.

Fem babysmoothies for barn og noen blåbær, bringebær og jordbær.
Publisert 8. nov. 2019 10:00

Mange foreldre kjøper fruktposer for å gi barnet en sunn start i livet. Men er fruktposer virkelig så sunt som alle tror?

Fest og glitter på en scene
Publisert 4. nov. 2019 15:18

Nå kan du melde deg på neste års første runde med kurs i Postdoktorprogrammet. Den første fristen er allerede 8. desember.

foto av smårolling der hele ansiktet trekker opp til et nys
Publisert 1. nov. 2019 10:00

Den ubehagelige, tette følelsen i hodet, den konstant rennende eller tette nesa, og den såre halsen. Hva er det egentlig kroppen holder på med når vi blir forkjølet?

Publisert 31. okt. 2019 15:04

Nilam Shakeel vant reisestipend på 20.000 fra Allmennmedisinsk forskningsfond (AMFF) under Nidaroskongressen.

Tegning av et 20-sidet virus med pigg i hvert hjørne.
Publisert 23. okt. 2019 12:24

Din smarte kropp: Nå vet vi mer om hvordan den tar knekken på virus.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, gul, design, team.
Publisert 16. okt. 2019 13:10

Ellen Gabrielsen Hjelle fekk uventa besøk frå Stiftelsen Dam og Noregs Parkinsonforbund. Med seg hadde dei midlar som skal finansiere Hjelle sin postdok knyt til EU-prosjektet OPTIM-PARK.

Forsker i laboratorium
Publisert 15. okt. 2019 15:26

I dag drives utviklingen av kunstig intelligens av teknologer. Men i fremtiden kan kunstig intelligens spille en viktig rolle også i helsevesenet. Da kan nemlig mange av oppgavene legene har i dag suppleres av kunstig intelligens.

Publisert 14. okt. 2019 13:58

Ragnhild Hellesø, professor og avdelingsleder ved Sykepleievitenskap, er utnevnt som «Honorary Skou Professor» ved Aarhus Universitet.