English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: ansikt, gul, uttrykksikon, ansiktsuttrykk, smil.
Publisert 26. nov. 2020 10:47

Studentinnlegg: Vi skal ikke lenger enn 50 år tilbake i tid før leger trodde at barn under 1 år ikke opplevde smerte, og at denne sansen ikke var fullstendig utviklet før barnet var 8 år.

Bildet kan inneholde: halskjede, hvit, hud, hake, smil.
Publisert 25. nov. 2020 17:47

Hun får prisen for arbeidet i biomedisinselskapet Vaccibody. – Dette er en meget velfortjent pris. Vaccibody er et eksempel på at livsvitenskapmiljøer ved UiO og Norge er i verdensklasse, sier Per Morten Sandset, viserektor for forskning og innovasjon ved UiO.

Bildet kan inneholde: elektronikk, teknologi.
Publisert 25. nov. 2020 10:19

Forskpro er nå delvis integrert mot NSDs register. Forskere ved MED og OD må fortsatt registrere prosjektet i Forskpro før det meldes til NSD. Øvrige prosjekter fra UiO som er vurdert av NSD blir automatisk hentet inn til Forskpro.

Plakat med bilde av bakterier og påskriftene "grensen er nådd" og "antibiotikaresistente bakterier
Publisert 17. nov. 2020 13:43

Koronapandemien har vist oss hvor sårbare vi er uten gode medisiner. Hvis vi ikke passer på kan helt vanlige bakterier bli en enda større utfordring.

Image may contain: Stethoscope, Aqua, Turquoise, Uniform, Physician.
Published Nov. 16, 2020 7:02 AM

Professor Anne Moen er koordinator for et nytt stort innovasjonsprosjekt, Gravitate-Health. 40 partnere fra 15 land er involvert i storsatsingen som skal utvikle digital og persontilpasset informasjon om medisiner.

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, logo, linje, merke.
Publisert 13. nov. 2020 15:26

Kreftforeningen tildeler forskningsmidler til seks prosjekter ved fakultetet. – Vi er stolte og glade for tildelingene som går både til yngre og til svært erfarne forskere, sier forskningsdekan Jens Petter Berg.

Bildet kan inneholde: stetoskop, hjerte, hånd, kjærlighet, hjerte.
Publisert 13. nov. 2020 09:44

Én-dags tverrfaglig kartlegging av helse-og omsorgsbehov for utsatte barn og unge fungerer godt, viser ny rapport som ble lansert 12. november. CARE-modellens måte å kartlegge barn i risiko på får stor oppslutning, både blant helsepersonell, barnevernsansatte og barna selv.

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, elektronisk apparat, hånd, skrift.
Publisert 4. nov. 2020 10:23

I løpet av to dager samarbeider studenter fra forskjellige helsefagsutdanning ved UiO i tverrfaglige team. Møt studentene på SamPraks.

norges lover
Publisert 30. okt. 2020 13:15

Kulturproblem i helsetenesta, korleis skal desse endrast? Etikk og jus er «buzzord» i helsetenesta om dagen. Begge skal nå få ein langt større plass i utdanninga av helsepersonell.

Bilde av bærekraftssymboler
Publisert 23. okt. 2020 14:35

FN-dagen 24. oktober er en god påminnelse om FNs bærekraftsmål. Men hvordan skal vi jobbe med bærekraft og helse? I dette blogginnlegget beskriver jeg sammenhengen mellom bærekraft, målene og helseutdanningen.