English version of this page

Aktuelle saker

Astrocytter
Publisert 21. sep. 2020 19:38

Vi sover omtrent en tredjedel av livet og likevel vet vi forbausende lite om hvorfor vi sover. Man tenker seg at søvnen er viktig for å renske opp etter en lang dag med våkenhet, slik at man kan starte neste dag med blanke ark.

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, lilla, vår, organisme.
Publisert 15. sep. 2020 16:53

Lurer du på hvordan immunsystemet fungerer? Er du nysgjerrig på hvordan en vaksine blir laget? Og når vil egentlig en vaksine mot Covid-19 være klar for bruk? Alt dette, og mer, ønsker vaksineforskerne Gunnveig Grødeland og Even Fossum å gi deg svar på i Vaksinepodden.

Professor Jarle Breivik i samtale med to forskerlinjestudenter i vestibylen på Domus Medica
Publisert 14. sep. 2020 14:39

– Å skape gode utdanningsprogrammer er en lagsport som ikke bare involverer underviserne, men også studentene og administrasjonen, sier Jarle Breivik, utdanningsleder og fakultetets første meritterte underviser.

jente og gutt som smiler
Publisert 9. sep. 2020 09:41

– Vi har laget en podcastserie om bruk av smertescoringsverktøy og smertebehandling av barn, forteller medisinstudentene Camilla Gustavsen og David Hui. Episodene er laget for medisinstudentene i undervisningen, men er også aktuelt for alt helsepersonell som skal jobbe med barn, i hovedsak leger og sykepleiere.

Mann i gul regnfrakk som holder en kaffekopp.
Publisert 14. aug. 2020 11:17

Hvorfor er den tørre matpakka så god når vi spiser den på en fjelltopp? Og hvorfor er alt mer slitsomt når vi er trøtte, slitne eller sultne?

Bildet kan inneholde: gul, teknologi, skulder, sittende, elektronisk apparat.
Publisert 14. aug. 2020 09:40

Når koronasmitten igjen øker i Norge, prøver forskningsprosjektet CovidNor å lære mest mulig om koronaopplevelsen til pasienter og behandlere i kommunene, slik at vi bedre skal kunne forebygge pandemier i fremtiden.

Illustrasjon av hjertet
Publisert 12. aug. 2020 10:05

Vil du hjelpe oss med å gjøre førstehjelpen som gis ved store ulykker bedre?

Vi vil undersøke effekten av økt nivå av CO2 i innåndingsluften under simulert blodtap og respiratorbehandling.

Bilde av student
Publisert 10. aug. 2020 14:05

– Barndommen er så viktig og så kort! Det er ille om denne tiden preges av sykdom, så om jeg kan bidra til at denne perioden blir så bra som mulig skal jeg være veldig fornøyd!

Publisert 9. aug. 2020 20:41

– Jeg gleder meg mest til å møte de nye studentene, og håper de får en så fin studiestart som mulig etter omstendighetene, sier faddersjef Kaisa Filtvedt. Etter intens planlegging og mye hardt arbeid er det endelig klart for både fysisk og digital studiestart for medisin- og helsefagsstudenter.

Bildet kan inneholde: våtdrakt, personlig verneutstyr, overflate vannsport, surfing, boardsport.
Publisert 6. aug. 2020 11:02

– Jeg tror jeg helst vil bli forsker. Med flere eldre i verden må vi også ha god helse slik at det blir gode liv, ikke bare lange liv!

Student på fjelltur
Publisert 29. juli 2020 10:45

Hva er det lurt å studere? Ane Aker visste ikke hva hun ville bli som voksen, men hun visste at hun syntes naturfag og særlig biologi var de mest interessante fagene på skolen. I høst blir hun medisinstudent.

Bildet kan inneholde: person, hår, gul, frisyre, hake.
Publisert 27. juli 2020 10:09

- Jeg har alltid vært interessert i realfag og særlig biologi. Jeg vurderte medisin, men kjenner en som studerer klinisk ernæring og det jeg hørte derfra virket riktig for meg. Jonas Lorenzini (21) er klar for studiene og forteller her om interesser og motivasjon for fagene.