English version of this page

Aktuelle saker

tre glade medisinstudenter som holder hjerteballonger
Publisert 5. mars 2021 16:21

Medisinstudiet og legeyrket er utrolig givende, morsomt og interessant. Men det kan også være utfordrende, ikke minst psykisk. Hva bør du tenke gjennom før du søker på utdanning i medisin?

Bildet kan inneholde: frisyre, smil, erme, magenta, elektrisk blå.
Publisert 16. feb. 2021 16:50

Sommeren 2021 ruller UiO ut en ny praksisordning der medisin- og helsefagstudenter får muligheten til sommerjobber i forskjellige bedrifter og industri innen helsenæringen. Interessen er så stor at ordningen er utvidet før lansering.

Illustrasjon av hode, hjerne og stråler
Publisert 11. feb. 2021 10:32

Selv om det har vært god fremgang i behandlingen av mange typer barnekreft, er noen fortsatt uhelbredelige. Nå gir presisjonsmedisin håp for unge pasienter som er diagnostisert med en sjelden og uhelbredelig type hjernesvulst.

Et gammelt papirark med påtrykt og påskrevet skrift.
Publisert 26. jan. 2021 12:11

For første gang i mitt yrkesaktive liv som medisinhistoriker står jeg midt i en ekte medisinhistorisk begivenhet. Dette viruset er nytt, men det er mye som er skremmende kjent for oss som er interessert i tidligere pandemier. Så også håpet om at en vaksine skal bety slutten på sykdommen.