Aktuelle saker

En ambulanse som står i veikanten. Ambluansefolk og andre er på utsiden.
Publisert 2. juni 2020 13:21

Jeg nærmer meg 70 år, og mine universitetsoppgaver går mot slutten. Det gir meg en anledning til å se tilbake på årene med medisinsk etikk. Det er nesten 30 år, den første tiden mye kombinert med arbeid som lege.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, øyenbryn, hake.
Publisert 26. mai 2020 14:35

Gunnveig Grødeland jobber med vaksiner som kan tilpasses nye influensavirus i rekordfart.  Nå vil hun knekke koden til koronavirusene.

the word "salt" written in white salt on a black tabletop
Publisert 24. mai 2020 10:00

A small amount of sodium (natrium) is essential for the human body to function and this is typically found in salt (sodium chloride). Today, most people consume too much salt, increasing the burden of cardiovascular disease around the world.

Publisert 19. mai 2020 10:46

Gjelder for: Alle ansatte og tilknyttede ved IMB som befinner seg på Domus Medica, samt forskerlinjestudenter og masterstudenter med dispensasjon som er på lab.

Gyldig fom. 18. mai 2020 til og med 15. august 2020, eller inntil annen beskjed kommer fra instituttledelsen ved IMB.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 8. mai 2020 12:24

Det nye koronaviruset, som gir sykdommen covid-19, har ført til global pandemi. I påvente av en vaksine forskes det intensivt på behandlinger. Antistoffer er lovende kandidater. Kan de lindre sykdommen eller ta helt knekken på viruset?

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, logo, grafisk design.
Publisert 8. mai 2020 08:54

Flere forskningsmiljøer ved Instituttet nådde fram med sin søknad til NFR om midler til koronaforskning. Klinisk effektforskning (HELED) og Avdeling for allmennmedisin får hver en bevilgning på 5 millioner kroner.

Bildet kan inneholde: medisinsk utstyr, hud, øre, skulder, ledd.
Publisert 4. mai 2020 16:47

Fra 23. mars var Universitetet i full gang med digital undervisning. Det er en gigantisk omlegging, men medisinsk fakultet ligger godt an. Professor i medisinsk informatikk, Per Grøttum, forteller om stor innsats fra IT-avdelinger, lærere og studenter og «noen 10-års» erfaring med e-læring. Det kan vi være glade for nå!

Bildet kan inneholde: medisinsk prosedyre, medisinsk assistent, pasient, sykepleie, lege.
Publisert 4. mai 2020 13:01

UiO tilbyr å opprette totalt 40 nye studieplasser ved profesjonsstudiet i medisin etter anmodning fra Kunnskapsdepartementet. 20 plasser kan bli opprettet allerede denne høsten og 20 plasser til våren.

foto fra intensivenhet. Tre helsearbeidere i fullt smittevernutstyr og en pasient.
Publisert 30. apr. 2020 10:22

Det er mye snakk om lungesvikt og bruk av respiratorer. Men hva er akutt lungesviktsyndrom? Og hvordan virker en respirator?

Bildet kan inneholde: medisinsk prosedyre, tålmodig, medisinsk assistent, lege, sykehus.
Publisert 24. apr. 2020 10:22

1233 søkere har i år medisinstudiet i Oslo som sitt førstevalg. Det betyr 11,2 søkere til hver av de 110 studieplassene. Dette viser søkertallene som ble offentliggjort i dag. Alle våre helsefaglige utdanninger opplever en tydelig økning. – Vi er glade for at så mange ønsker å bli student hos oss, sier prodekan for medisinstudiet Elin Olaug Rosvold. Hun tror arbeid i helsesektoren har engasjert ekstra mange nå.

mikroskopbilde av en rund klump med fluorescerende (grønne, blå og røde) celler.
Publisert 22. apr. 2020 11:42

«Organ-på-brikke» er miniatyrutgaver av menneskelige organer. De gir raskere utvikling av nye medisiner, bedre persontilpasset behandling og redusert bruk av forsøksdyr. Men hvordan?