Aktuelle saker

Portrett av Per Andersen
Publisert 27. feb. 2020 16:32

Per Oskar Andersen døde hjemme 17. februar, 90 år gammel. Norge har mistet en av sine fremste hjerneforskere, instituttet har mistet en god kollega.

Bildet kan inneholde: rød, briller, eyewear, logo.
Publisert 14. feb. 2020 07:44

Tom Eirik Mollnes er partner i ITN-konsortiet CORVOS som starter opp i mars. CORVOS vil utdanne 15 høyt motiverte Ph.d.-studenter innen immunologi og smittsom sykdom.

Barn med bamse
Publisert 12. feb. 2020 23:16

Nytt K.G. Jebsen-senter ved Universitetet i Oslo skal forske på årsaker og behandling av autisme og andre utviklingsforstyrrelser.

Bildet kan inneholde: lege, sykehus, hvit kåpe, medisinsk assistent, medisin.
Publisert 7. feb. 2020 12:35

– Du lærer mye om legelivet når du faktisk går inn som en i teamet, forteller Sunneva Stokke. Hun dro til Kongsvinger sammen med fire medstudenter.

leg og to studenter som snakker sammen med en pasient som ligger på sykehus
Publisert 7. feb. 2020 12:33

Fornøyde leger og studenter er resultatet fra første gjennomføring med fire ukers fordypningspraksis på medisinstudiet. Fordypningspraksis gir en smak til videre karrierevalg som lege.

Illustrasjon av tanker og hjernesignaler
Publisert 7. feb. 2020 09:30

De lærde strides: Akkurat nå kjempes det en intens kamp for å forstå hva bevissthet er og hva det har med hjernen å gjøre.

Publisert 6. feb. 2020 15:01

Silje Havrevold Henni har fått Fulbrightstipend som finansierer deler av et ettårig forskeropphold ved Department of Biomedical Informatics, Columbia University i New York.

Blå sløyfe
Publisert 4. feb. 2020 00:10

Tykktarmskreft er en av kreftformene som øker mest i Norge og det snakkes og skrives mye om denne kreftformen. I dag, 4. februar, markeres den internasjonale kreftdagen. I den anledning får du de viktigste fakta om tykktarmskreft her.

Illustrasjonsbilde med SPARK Norway logo og bilde av alle de seks nye prosjektlederne (f.v.): Andreas Austeng, Aleksandra Dukic, Marianne Hiorth, Mari Mohn Paulsen, Kåre-Olav Stensløkken og Christer Tønnesen.
Publisert 3. feb. 2020 10:58

Aleksandra Dukic (Klinmed), Mari Mohn Paulsen (IMB), Kåre-Olav Stensløkken (IMB) og Christer Tønnesen (Helsam) leder fire nye grupper i innovasjonsprogrammet SPARK Norway ved UiO:Livsvitenskap.

Publisert 31. jan. 2020 10:30

Forskningsrådet delte ut tidenes største pott til nyskapende forskning like før jul. Forrige fredag kom det litt påfyll.

Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, ansiktshår, ansiktsuttrykk.
Publisert 30. jan. 2020 12:47

Instituttets forskertalenter skal undersøke hemmelighetene bak hormonet oxytocin, se på hjertehormonene natriuretiske peptider, og undersøke alvorlig hjertesykdom i oppdrettslaks.

Bildet kan inneholde: tildele.
Publisert 30. jan. 2020 10:05

Ekspertgruppen ledet av Caroline Verbeke gir håp til pasienter med en krefttype få kjenner til og altfor mange dør av.

Kaker, mennesker i et pyntet lokale
Publisert 29. jan. 2020 14:49

Ildsjeler tilknyttet senteret ved avdeling for ernæring feiret jubileet 22. januar. Senteret har på fem år gjennomført 10.000 konsultasjoner og bygd opp ett nettverk med fagfolk i alle helseregioner.

Professor Erlend A. Nagelhus
Publisert 23. jan. 2020 15:10

Vår kjære kollega Erlend A. Nagelhus gikk bort fredag 10. januar 2020. Våre tanker og dypeste medfølelse går til hans familie og nærmeste.

foto av cannabisplante. Kjemisk struktur på virkestoffene CBD og THC i bakgrunnen.
Publisert 22. jan. 2020 12:03

Cannabis gir raskt høy temperatur i debatter. Er cannabis farlig? Og hva er egentlig forskjellen på virkning og virkestoffer?

Tommel opp fra lege med stetoskop og sparegris
Publisert 17. jan. 2020 08:14

21 prosjekter fra MEDs forskere slapp gjennom nåløyet

Fem forskere stilt opp foran utsikt over Oslo
Publisert 15. jan. 2020 10:14

I alt 20 prosjekter ved Det medisinske fakultet fikk i desember 2019 tildelt forskningsstøtte fra Norges forskningsråd. De syv forskerne ved IMB har fått støtte fra programmene FRIPRO, Unge forskertalenter og BEDREHELSE.

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansikt, hake, panne.
Publisert 14. jan. 2020 15:24

Nettverket er første koordinatorprosjekt for Klinmed i Forskningsrådets satsing på forskningsinfrastruktur.

Publisert 13. jan. 2020 08:51

I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.

Cellens oppbygning slik den vises i 3D-mikroskop
Publisert 10. jan. 2020 15:12

Ved Senter for kreftcelle-reprogrammering, CanCell, forsøker vi å utvikle ny kreftbehandling basert på omprogrammering av kreftceller. CanCell er et Senter for fremragende forskning.

Bildet kan inneholde: briller, ansikt, hake.
Publisert 19. des. 2019 14:36

Professorene Dan Atar og Tore K. Kvien er blant verdens mest siterte forskere, ifølge ny liste.

Publisert 17. des. 2019 22:57

Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet i romjulen.

Bildet kan inneholde: begivenhet.
Publisert 13. des. 2019 14:20

Professor Johanne Sundby har fått Norske kvinners sanitetsforenings kvinnehelseforskningspris for 2019. Sundby har viet karrieren til å jobbe for å utjevne ulikheter i helse, både i Norge og internasjonalt.

Tegnet scene fra en blodåre. Hvit blodcelle sitter oppå en kreftcelle som klorer seg fast til åreveggen.
Publisert 13. des. 2019 14:00

Har du tenkt på at dine egne celler kan drepe hverandre?

Studenter og symboler for bærekraft
Publisert 12. des. 2019 11:42

- Dette er den beste nyheten i år! Vi trenger et paradigmeskifte i undervisning av helsefag og medisin for å nå FNs bærekraftsmål og nå er vi på vei dit, sier Eivind Engebretsen, visedekan for postdoktor- og masterutdanningene.