Episoder

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 19. mai 2021 06:25

«Fra straff til hjelp?» har besøk av mangeårig aktivist, debattant og brukerstemme Arild Knutsen. I samtale med BIO-prosjektets Anne Kveim Lie får du blant annet høre om hans vei inn i narkotikapolitikken, hva som inspirerte ham, og hvordan han jobbet politisk for å oppnå en mer human tilnærming til de mest utsatte. 

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 12. mai 2021 12:42

Dagens episode handler om rus og straff. BIO-prosjektets Anne Kveim Lie og Isa Dussauge er i studio med Terje Jensen, mangeårig leder og ansatt i Wayback - Livet etter soning. 

Profilbilde Dussage (t.v.) i kollasj med et privat bilde av ekteparet Olsen og Bjørnstad.
Publisert 6. mai 2021 09:54

Dagens episode handler om hjelp fra et brukerperspektiv. Med oss i studio er ekteparet Ida Olsen og Ronny Bjørnestad fra proLAR Nett. Vi snakker om hvilke former hjelpen kan ta, og hvordan hjelpeapparatet har utviklet seg fra 90-tallet til i dag. 

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 28. apr. 2021 09:28

I denne episoden snakker vi ulike tilnærminger til hjelp. I studio er BIO-forsker Isa Dussauge i samtale med Gabrielle Welle-Strand og Martin Blindheim. Vi tar et dypdykk i historien om hjelpetiltak: Hva har drevet frem skadereduksjon, og hvilket motstand har det møtt underveis?

Publisert 15. apr. 2021 12:30

Denne episoden handler om behandling av rusavhengige fra starten av 60-tallet og utover, og dagens gjest er Helge Waal, som har vært sentral i norsk rusmiddelforskning- og behandling i en mannsalder.