Bildet kan inneholde: nummer, font.
Publisert 20. des. 2019 08:11

Forskningsjuks synes vel så mye å være et miljøproblem som et spørsmål om personlig integritet, viser en studie utført av Senter for medisinsk etikk.

Lege på legekontor med en mor og et barn. Legen lytter på barnet,
Publisert 21. nov. 2019 15:48

Norske fastleger er opptatt av antibiotikaresistens og det er en klar reduksjon i forskrivning av antibiotika blant fastleger som har deltatt på kurs i riktigere antibiotikabruk.

Bart sykehusrom, en enkel seng i det ene hjørnet og en madrass på gulvet.
Publisert 20. nov. 2019 10:15

Å forstå resistent tuberkulose bør ikke begrenses til det som kan tolkes fra biomedisin alene. Også sosiale faktorer er viktig for å kunne imøtekomme problemet.

Lise M. Helsingen
Publisert 3. okt. 2019 11:40

Valget om å delta i screening for tykktarmskreft bør baseres på individuelle faktorer, som individuell risiko og personlige preferanser. Det kommer frem i den nye, internasjonale retningslinjen for tarmkreftscreening; BMJ Rapid Recommendations.

Illustrasjonsfoto av B-vitaminer
Publisert 10. sep. 2019 08:00

Mange tar B-vitaminer som kosttilskudd uten at de trenger det. Kombinasjonen av B6- og B12-vitaminer kan til og med være skadelig.

To kvinner sitter sammen, den ene ser trist ut, den andre ser lyttende på henne.
Publisert 29. apr. 2019 14:10

Ofte ses vennskapelige relasjoner mellom sykepleier og pasient som et problem, men en veldig rigid grensedragning kan stå i veien for god behandling, konkluderer en ny studie.

Publisert 25. feb. 2019 15:41

Helseplager som utmattelse, søvnproblemer og muskelsmerter, blir ofte forklart med tidsklemma, høyt tempo og krav om alltid å være på topp, også i sosiale medier. At helseplager blir forklart med raske endringer i samfunnet, er imidlertid ikke et nytt fenomen.