Ungdommer spiser lunsj
Publisert 6. nov. 2019 11:27

Ungdom som spiser frokost og lunsj spiser sunnere totalt sett i løpet av dagen. Det viser en studie gjennomført av forskere ved instituttet.

Illustrasjonsbilde av en solbrent skulder. Illustrasjon: colourbox.com.
Publisert 3. okt. 2019 09:00

Det er en klar sammenheng mellom antall besøk i solarium og antall tilfeller av en type hudkreft som heter plateepitelkreft.

Publisert 9. juli 2019 12:49

Vil bidra til forskning på mange skader og lidelser. Noen få superdonorer kan dekke behovet til sju av ti nordmen.

seks personer i rød hettegenser, sett bakfra. To av dem har merkelapp på ryggen der set står "eat me".
Publisert 6. mai 2019 12:48

Vi lærer stadig mer om hvordan celler samler avfallet sitt og sender det til degradering. Anne Simonsens gruppe har nettopp bragt oss enda et hakk videre.

Kalv i blomstereng
Publisert 6. feb. 2019 09:09

Vi er selv opphavet til bakterien, men det var først etter at den hadde vært innom kua at den ble farlig. På ferden hadde den utviklet antibiotikaresistens.

Mann og dame som vasser i strandkanten
Publisert 5. feb. 2019 09:41

Kvinnens fett har et mer aktivt stoffskifte, men effekten forsvinner etter hvert.

Illustrasjon av en bit DNA med to metylgrupper på
Publisert 1. feb. 2019 06:00

Epigenetikk er studier av hvordan gener skrus av og på, og hvilke enorme muligheter dette gir kroppen vår.