Medisinbloggen

Tegning av tarmtotter (nederst) og en divers tarmflora (øverst)
Publisert 27. juni 2019 08:59

Fra Askøy vet vi at tarmbakterier i drikkevannet kan være farlig. Men våre egne tarmbakterier holder oss ikke bare friske, de kan også benyttes i behandling av tarmsykdom.

Syk gutt med feber.
Publisert 18. juni 2019 14:18

Hvert år dør en halv million mennesker av malaria. I Norge forsker vi nå på en vaksine.

Tre forskere som ser i et mikroskop.
Publisert 29. mai 2019 12:25

Taper vi kampen mot bakteriene uten nye og effektive antibiotika? Ikke nødvendigvis. Her er det viktigste du trenger vite om antimikrobiell resistens og antibiotika.

legekonsultasjon.
Publisert 20. mai 2019 10:21

Overforbruk i helsetjenesten har flere negative konsekvenser. Jeg ønsker å fokusere på hva vi kan gjøre med det, både som lege og som pasient.

Resirkuleringsspann. Sortering av aminosyrer, fettstoffer, sukker og restavfall til hver sin haug.
Publisert 29. apr. 2019 11:16

Gjenvinning og gjenbruk er noe cellen er god på. Da sparer den energi og du unngår sykdom.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til medisinbloggen@medisin.uio.no

Ønsker du beskjed når det kommer nye innlegg?
Abonner på oppdatering her