Medisinbloggen

tegnet figur av immuncelle med våpen (pistol og antistoffer) som angriper en uskyldig celle
Publisert 6. des. 2018 09:19

Immunsystemet er kroppens viktigste forsvar mot sykdommer. Men når det feiler kan det bli en skummel fiende.

Foto av hveteåker
Publisert 22. nov. 2018 14:50

Gluten er et protein vi har hatt glede av i tusenvis av år. Men om du har cøliaki tror kroppen at dette proteinet er noe farlig. Hva er gluten egentlig?

Psykopoden
Publisert 5. nov. 2018 12:23

Hva er egentlig depresjon og hva hjelper? Få med deg siste episode i Psykopoden - en podcast om hva psykiske lidelser er og hvordan de best mulig behandles.

Publisert 25. okt. 2018 15:06

Genterapi kan revolusjonere hvordan vi behandler alvorlige sykdommer. Selv med lovende resultater så langt, virker det ikke alltid som ønsket. Vår studie avslører hvorfor.

Publisert 11. okt. 2018 08:58

Immunforsvaret beskytter oss, men hvordan får det det til?

UiO Forskningsdagene
Publisert 25. sep. 2018 14:33

Hva sier tallene om unge og prestasjonspress, og er det opplevde presset større i dag enn for noen år siden? Fagpanelet tar diskusjonen under Forskningsdagene.

Forskergruppen i laboratoriet
Publisert 21. sep. 2018 10:30

Er du nysgjerrig på hva som skjer innen forskning og teknologiutvikling akkurat nå? På «Cutting Edge»-festivalen deler forskere og næringslivet siste nytt om fremtidens medisin.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til sosiale-medier@medisin.uio.no