Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Abonner på varsling av nye innlegg

foto av cannabisplante. Kjemisk struktur på virkestoffene CBD og THC i bakgrunnen.
Publisert 22. jan. 2020 12:03

Cannabis gir raskt høy temperatur i debatter. Er cannabis farlig? Og hva er egentlig forskjellen på virkning og virkestoffer?

Cellens oppbygning slik den vises i 3D-mikroskop
Publisert 10. jan. 2020 15:12

Ved Senter for kreftcelle-reprogrammering, CanCell, forsøker vi å utvikle ny kreftbehandling basert på omprogrammering av kreftceller. CanCell er et Senter for fremragende forskning.

Tegnet scene fra en blodåre. Hvit blodcelle sitter oppå en kreftcelle som klorer seg fast til åreveggen.
Publisert 13. des. 2019 14:00

Har du tenkt på at dine egne celler kan drepe hverandre?

Bildet kan inneholde: tilpasning, pasient.
Publisert 29. nov. 2019 14:25

I dag er nærmere 40 millioner mennesker i verden smittet av HIV. Vi utvikler en ny forebyggende medisin som skal stoppe spredningen av viruset.

Kvinne som mottar behandling. Blått skjerf på hodet skjuler hårmangel.
Publisert 14. nov. 2019 10:18

Cellene i benmargen er ditt livs forsvar, og uten dem vil du dø. Noen sykdommer kan føre til at du trenger ny benmarg.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til medisinbloggen@medisin.uio.no

Ønsker du beskjed når det kommer nye innlegg?
Abonner på oppdatering her