Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Abonner på varsling av nye innlegg

the word "salt" written in white salt on a black tabletop
Publisert 24. mai 2020 10:00

A small amount of sodium (natrium) is essential for the human body to function and this is typically found in salt (sodium chloride). Today, most people consume too much salt, increasing the burden of cardiovascular disease around the world.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 8. mai 2020 12:24

Det nye koronaviruset, som gir sykdommen covid-19, har ført til global pandemi. I påvente av en vaksine forskes det intensivt på behandlinger. Antistoffer er lovende kandidater. Kan de lindre sykdommen eller ta helt knekken på viruset?

foto fra intensivenhet. Tre helsearbeidere i fullt smittevernutstyr og en pasient.
Publisert 30. apr. 2020 10:22

Det er mye snakk om lungesvikt og bruk av respiratorer. Men hva er akutt lungesviktsyndrom? Og hvordan virker en respirator?

mikroskopbilde av en rund klump med fluorescerende (grønne, blå og røde) celler.
Publisert 22. apr. 2020 11:42

«Organ-på-brikke» er miniatyrutgaver av menneskelige organer. De gir raskere utvikling av nye medisiner, bedre persontilpasset behandling og redusert bruk av forsøksdyr. Men hvordan?

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til medisinbloggen@medisin.uio.no

Ønsker du beskjed når det kommer nye innlegg?
Abonner på oppdatering her