Medisinbloggen

Blodprøvetagning fra fingertupp.
Publisert 11. apr. 2019 09:16

Du kan ha kritisk høyt kolesterolnivå uten å merke det. Men en enkel test kan avsløre risikoen.

knyttneveslag i en klump med deig, så hvetemelet fyker alle veier.
Publisert 15. mars 2019 11:37

I filmen "This is the end" sier Seth Rogen: “If you stopped eating gluten, you’d feel way fucking better all day. Whenever you feel shitty, that’s cuz of gluten”. Men han er ganske så usikker på hva gluten egentlig er.

gammelt foto av syk kvinne som sitteligger i stolen
Publisert 8. mars 2019 14:16

På slutten av 1800-talet vart nevrasteni ein populær diagnose. I dag ser vi ofte på tilstanden som ein kvinnesjukdom. Men korleis vart sjukdomen forstått den gong?

Tegning av kreftcelle i blodåre
Publisert 21. feb. 2019 10:40

Visste du at blodkreft ikke bare er én sykdom? Blodet består av ulike celletyper og kreft kan oppstå fra flere celler.

Ungt og gammelt ansikt montert sammen
Publisert 23. jan. 2019 14:33

Er du som oss og tenker at det å leve i 120 år høres tiltalende ut? Forskning viser at vi kan bremse aldring – vi diskuterer hvordan på vårt seminar på Litteraturhuset.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til sosiale-medier@medisin.uio.no