Medisinbloggen

tegning av kreftcelle i blodåre
Publisert 21. feb. 2019 10:40

Visste du at blodkreft ikke bare er én sykdom? Blodet består av ulike celletyper og kreft kan oppstå fra flere celler.

Publisert 23. jan. 2019 14:33

Er du som oss og tenker at det å leve i 120 år høres tiltalende ut? Forskning viser at vi kan bremse aldring – vi diskuterer hvordan på vårt seminar på Litteraturhuset.

Publisert 17. jan. 2019 11:05

Det er størrelsen som teller i nanoteknologi. De bittesmå strukturene gir oss verktøy som skaper uante muligheter innen persontilpasset medisin. Et av dem er DNA-origami.

Publisert 10. jan. 2019 13:44

– Er du fotograf på et sykehus? Tar du bilder av pasienter? Hva brukes de bildene til? Mange er ikke klar over at det helt siden 1938 har vært profesjonelle fotografer i medisinens tjeneste på Rikshospitalet.

tegnet figur av immuncelle med våpen (pistol og antistoffer) som angriper en uskyldig celle
Publisert 6. des. 2018 09:19

Immunsystemet er kroppens viktigste forsvar mot sykdommer. Men når det feiler, kan det bli en skummel fiende.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til sosiale-medier@medisin.uio.no