– Velg forskningsområde som er relevant for senere spesialisering

Rune Bruhn Jacobsen er ortoped på AHUS og førsteamanuensis på UiO, og veksler mellom klinikk, undervisning og forskning. 

Rune Bruhn Jacobsen Foto: privat

Hva er dine viktigste arbeidsoppgaver i nåværende stilling?

–  Som lege i spesialisering i ortopedi er hovedoppgaven klinisk arbeid med pasienter. Men på et så stort universitetssykehus som AHUS er det flust med muligheter for involvering i større eller mindre forskningsprosjekter, og undervisning av medisinstudenter.

Hva liker du best med jobben din?

–  Variasjonen! Ortopedi er moro i seg selv, men kombinasjonen av klinikk, undervisning og forskning er ypperlig. Klinisk er læringskurven bratt i et så praktisk fag som ortopedien også er. 

Hvorfor valgte du Forskerlinjen?

–  Hvorfor ikke?! For meg virket det som en fantastisk mulighet, eller unnskyldning, for å fordype seg mer. Jeg byttet forskningsgruppe underveis i forskningsåret uten at det på noen måte gjør at jeg angrer, tvert i mot. 

Hvilke erfaringer ga Forskerlinjen deg som du kan bruke i din jobb?

–  Forskerlinjen og senere doktorgradstiden har gitt meg en solid forskningserfaring og ikke minst ferdighet til å sette seg inn i nye ting raskt, noe som kommer godt med i klinikken. 

Hvilke tips har du til studenter ved Forskerlinjen som tenker på jobbmulighetene etter studiene?

–  Forskningserfaring vil alltid telle positivt, uansett om du ser for seg en jobb i klinikk eller ren forskning. Det er ingen fribillett til jobb men det er en hjelp. Har du vært heldig å velge deg et forskningsområde som viser seg å være direkte relevant for senere valg av spesialiet er det ingen ulempe. Men velg etter interesse, så får heller spesialiseringsvalg komme senere - du skal ha det gøy mens du holder på, så løser resten seg. 

Av Christina Heesch
Publisert 5. apr. 2016 15:04 - Sist endret 10. jan. 2018 12:24