Fri prosjektstøtte til 12 MED-forskere

"Fri prosjektstøtte" (FRIPRO) retter seg mot «spesielt dyktige forskere» i ulike stadier av karrieren. MED-fakultetet kan igjen briljere med at våre dyktige forskere når igjennom nåløyet!

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø møtte en engasjert Charlotte Boccara i anledning FRIPRO-tildelingen onsdag 5. desember. Foto: Gunnar Lothe, UiO

Norges forskningsråd og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø besøkte Institutt for medisinske basalfag (IMB) i anledning den prestisjefylte FRIPRO-tildelingen til Charlotte Boccara (FRIMEDBIO Yngre talenter). Charlotte Boccara kom til instituttet i oktober og tok i den forbindelse også med seg sitt Marie Curie-stipend fra EU til MED.

Fakultetet gratulerer

Fakultetet ønsker å gratulerer alle de 12 forskerne som fikk tilslag på sin FRIPRO-søknad.

– At så mange forskere fra Det medisinske fakultet vinner i denne tøffe konkurransen viser at vi har mange sterke forskningsmiljøer som er blant de beste i Norge. Vi er så stolte av dere og den forskningen dere gjør, sier Hilde Nebb, prodekan for forskning og innovasjon.

Disse har fått FRIMEDBIO-støtte

FRIPRO unge forskertalenter

• Anthony Mathelier (NCMM): Characterisation of cis-regulatory variations that dysregulate driver microRNAs in cancer
  • Charlotte Boccara (IMB): Revealing circuit mechanisms for cognitive development during sleep.
  • Gunnveig Grødeland (Klinmed): Vaccines that induce broadly protective antibodies against influenza.

FRIPRO forskerprosjekt

• Johannes Espolin Roksund Hov (Klinmed): StopAutoimmunity: Recurrent disease in the liver transplant - a window to identify and stop gut signals driving autoimmunity.
  • Marius Trøseid (Klinmed): Targeting the gut-heart axis.
  • Øyvind Næss (Helsam): Inequalities in non-communicable diseases: Indirect selection or social causation? (The Indi-Ineq study)
  • Jan Terje Andersen (Klinmed): New Perspectives on FcRn Biology
  • William E. Louch (Klinmed): Understanding the Heartbeat at the Nanoscale
  • Ingrid Melle (Klinmed): Defining the long-term outcome of psychotic disorders: Calculating risk.
  • Kristina Haugaa (Klinmed): Prevention of sudden cardiac death in young individuals -
    early detection of cardiomyopathies and personalized recommendations

FRIPRO annen støtte

• Gunn-Helen Moen: Why does low birth weight increase the risk of diabetes and other cardiometabolic diseases? A study of genetic factors in HUNT
  • Albert Pla Planas: ReMiND - Regulatory miRNA Network analysis using DeepLearning.
Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 6. des. 2018 15:43 - Sist endret 6. des. 2018 15:49