2016

Erna Solberg som snakker med ph.d. studenter og postdoktorer fra Det medisinske fakultet.
Publisert 31. okt. 2016 14:55

– Helseinnovatørskolen vil bidra til at nye ideer kan gro og utvikles raskere blant våre helseforskere, og styrke innovativ tenkning og kultur ved fakultetet, sier prodekan Hilde Nebb.

Kjetil Taskén i laboratoriet
Publisert 1. juni 2016 11:08

At medikamentet ASA, også kjent som aspirin internasjonalt, har egenskaper som smertestillende og febernedsettende er velkjent. Men medikamentet kan også øke sjansen til å overleve tykktarmskreft.

Illustrasjonsbildet viser hvordan blodåren kan tettes av fettansamlinger.
Publisert 18. apr. 2016 16:06

Sammen med en internasjonal forskergruppe har Bente Halvorsen, professor i medisin ved UiO, funnet en ny og effektiv måte å behandle åreforkalkning på. Idéen kom fra uventet hold.

Skjermdump fra filmen.
Publisert 10. mars 2016 16:38

Født sånn eller blitt sånn? Epigenetikk handler om hvordan både arv og miljø former oss og gjør oss til den vi er. Stipendiat Ellen Wikenius ville gjøre faget sitt tilgjengelig for enda flere. Nå er animasjonsfilmen «Epigenetics: nurture vs nature» klar.

Illustrasjonsbilde av bakterie med nanopumpe
Publisert 2. mars 2016 10:00

Forskere ved UiO og NCMM har oppdaget at bakterienes system for transportering av magnesium er så følsomt at det kan oppdage en klype magnesiumsalt i et svømmebasseng.