En ambulanse som står i veikanten. Ambluansefolk og andre er på utsiden.
Publisert 2. juni 2020 13:21

Jeg nærmer meg 70 år, og mine universitetsoppgaver går mot slutten. Det gir meg en anledning til å se tilbake på årene med medisinsk etikk. Det er nesten 30 år, den første tiden mye kombinert med arbeid som lege.

the word "salt" written in white salt on a black tabletop
Publisert 24. mai 2020 10:00

A small amount of sodium (natrium) is essential for the human body to function and this is typically found in salt (sodium chloride). Today, most people consume too much salt, increasing the burden of cardiovascular disease around the world.

Bildet kan inneholde: font.
Publisert 8. mai 2020 12:24

Det nye koronaviruset, som gir sykdommen covid-19, har ført til global pandemi. I påvente av en vaksine forskes det intensivt på behandlinger. Antistoffer er lovende kandidater. Kan de lindre sykdommen eller ta helt knekken på viruset?

foto fra intensivenhet. Tre helsearbeidere i fullt smittevernutstyr og en pasient.
Publisert 30. apr. 2020 10:22

Det er mye snakk om lungesvikt og bruk av respiratorer. Men hva er akutt lungesviktsyndrom? Og hvordan virker en respirator?

mikroskopbilde av en rund klump med fluorescerende (grønne, blå og røde) celler.
Publisert 22. apr. 2020 11:42

«Organ-på-brikke» er miniatyrutgaver av menneskelige organer. De gir raskere utvikling av nye medisiner, bedre persontilpasset behandling og redusert bruk av forsøksdyr. Men hvordan?

Mørkt fotografi av dødkvinne
Publisert 3. apr. 2020 10:09

I kriminalromaner og på film kommer rettsmedisineren til åstedet, bøyer seg over avdøde og konstaterer at døden inntraff kl. 16.05. Slik er det kun i fantasiens verden.

Virus som binder seg til celle
Publisert 20. mars 2020 11:22

Denne våren har et nytt virus satt en hel verden i beredskap. Men hva er egentlig et virus? Bli med på viruskurs for nybegynnere.

Blå sløyfe
Publisert 4. feb. 2020 00:10

Tykktarmskreft er en av kreftformene som øker mest i Norge og det snakkes og skrives mye om denne kreftformen. I dag, 4. februar, markeres den internasjonale kreftdagen. I den anledning får du de viktigste fakta om tykktarmskreft her.

Lege undersøker et barns tunge

Medisinbloggen

En fagblogg fra Det medisinske fakultet, UiO.

Har du tips til temaer på bloggen? Send e-post til medisinbloggen@medisin.uio.no

Ønsker du beskjed når det kommer nye innlegg?
Abonner på oppdatering her