Vaksinepodden

Hvordan fungerer vaksiner? Hva er immunitet, og hvordan blir vi best beskyttet mot ulike virus og bakterier?

Vaksinepodden er en forskningsbasert podkast, laget for deg som er nysgjerrig på hvordan ting fungerer. Forskningsgruppeleder Gunnveig Grødeland og seniorforsker Even Fossum snakker med unge og erfarne forskere om ulike tema knyttet til vaksiner og immunsystemet. 

mennesker og virus

Episoder

 • Episode 5: Influensa i koronans tid
  9. okt. 2020

  I Vaksinepodden snakker vi om influensa og influensavaksiner. Vi snakker om forskjeller og likheter mellom influensa og koronavirus, og forklarer hvorfor influensavaksinen er viktig for å forebygge alvorlig sykdom. Spesielt nå i koronans tid.

  Medvirkende er Ane Marie Anderson, Even Fossum og Gunnveig Grødeland.

 • Episode 4: Covid-19 vaksiner – fra Oxford til Sputnik V
  30. sep. 2020

  I episode 4 av Vaksinepodden snakker vi om covid-19 vaksiner som leveres ved hjelp av adenovirus. Vi er innom Oxford og Sputnik V-vaksinene og diskuterer fordeler ved denne vaksineteknologien. Hvorfor har den fått en så dominerende rolle blant vaksinene som er i fase III? Medvirkende er Ranveig Braathen, Gunnveig Grødeland og Even Fossum.

 • Episode 3: SARS-CoV-2: vaksiner
  9. sep. 2020

  Hvordan kan man lage vaksiner mot SARS-CoV-2? Hvordan testes disse i mennesker? Ane Marie Anderson, Even Fossum og Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner og immunologi, og svarer her på spørsmål om vaksineutvikling.

 • Episode 2: SARS-CoV-2: immunitet
  9. sep. 2020

  Hvilken type immunresponser dannes mot SARS-CoV-2 etter smitte? Hva er egentlig immunitet? Even Fossum, Ane Marie Anderson og Gunnveig Grødeland forsker på vaksiner og immunologi, og svarer her på spørsmål om immunitet.

 • Episode 1: SARS-CoV-2: forebygging og testing
  9. sep. 2020

  Hvordan testes man for smitte? Hvorfor endrer reglene om hvem som skal i karantene seg? Gunnveig Grødeland, Ane Marie Anderson og Even Fossum forsker på vaksiner og immunologi, og svarer her på spørsmål om forebygging og testing.


Om Vaksinepodden

Vaksinepodden er en forskningsbasert podkast, laget for deg som er nysgjerrig på hvordan vaksiner fungerer. Forskningsgruppeleder Gunnveig Grødeland og seniorforsker Even Fossum ved Universitetet i Oslo snakker med unge og erfarne forskere om ulike tema knyttet til vaksiner og immunsystemet.

Abonner på Vaksinepodden

Abonner direkte på Vaksinepodden fra iTunes

eller abonner direkte via RSS-feeden (URL)

Av Christina Heesch
Publisert 9. sep. 2020 14:44 - Sist endret 5. okt. 2020 09:27