2019

Bildet kan inneholde: auditorium, akademisk konferanse, konferanse rom, konvensjon, begivenhet.
Publisert 18. nov. 2019 12:14

Temaet for årets symposium ved Oslo universitetssykehus var "Psykiske lidelser i vårt teknologiske samfunn". NORMENT hadde det faglige ansvaret for symposiet.

Bildet kan inneholde: presentasjon, offentlig tale, begivenhet, seminar, orator.
Publisert 26. okt. 2019 17:41

Tirsdag 15. oktober holdt senterleder Ole A. Andreassen foredrag om gener, psykisk sykdom og personlighetstrekk på Bioteknologirådets frokostmøte.

Bildet kan inneholde: publikum, mennesker, publikum, font, begivenhet.
Publisert 15. okt. 2019 17:34

Schizofreni og bipolar lidelse er sterkt arvelige sykdommer. Men går det an å forutsi hvem som vil få dem? Det er et av målene til førsteamanuensis Lars Tjelta Westlye, som nå mottar Anders Jahre-prisen for yngre forskere.

Henter forslag fra Google
Publisert 17. sep. 2019 10:45

Postdoktor Claudia Barth ble tildelt pris for sin poster under ECNP-konferansen i København 7.-10. september 2019.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, ungdom, publikum, presentasjon.
Publisert 26. aug. 2019 16:44

Forskere fra NORMENT og SERAF deltok i år på Arendalsuka med arrangementet "Ensomhet: Den glemte faktor i psykisk helsearbeid?".

Bildet kan inneholde: .
Publisert 24. aug. 2019 17:28

Senterleder Ole A. Andreassen ved NORMENT er tildelt Excellent Researcher Award fra Oslo universitetssykehus.

Bildet kan inneholde: medisinsk utstyr, beregnet tomografi, medisinsk, radiologi, medisinsk bildebehandling.
Publisert 17. juni 2019 13:00

Anders Jahres medisinske pris for yngre forskere er på 400 000 kroner og deles i år mellom førsteamanuensis Lars Tjelta Westlye ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og førsteamanuensis Jenny Mjösberg fra Karolinska Institutet, Stockholm. Hovedprisen på én million kroner går til professor Carl-Henrik Heldin fra Universitetet i Uppsala.

Bildet kan inneholde: Konvensjon, Akademisk konferanse, Seminar, Auditorium, Lesing.
Publisert 13. juni 2019 12:26

Torsdag 23. mai inviterte NORMENT til åpent kveldsseminar om forskning på schizofreni og bipolar lidelse. Publikum fikk høre om nye funn relatert til gener og hjernen, sykdommenes forløp over tid, og utprøving av ny behandling.

Bilde av senterleder Ole A. Andreassen.
Publisert 5. juni 2019 12:50

En stor internasjonal studie med bidrag fra NORMENT har avdekket nye gener som gir økt risiko for å utvikle bipolar lidelse.

Publisert 12. apr. 2019 10:49

NORMENTs årsrapport for 2018 er nå publisert. Rapporten er en bestilling fra Forskningsrådet som en del av SFF-ordningen.

Publisert 29. mars 2019 15:32

Monica Aas og kollegaer ved NORMENT har dokumentert at pasienter med alvorlige psykiske lidelser som har opplevd barndomstraumer,  har kortere telomerer. Disse endestykkene på kromosomene har sammenheng med livslengden vår.

Illustrasjon av Livsvitenskapsbygget ved UiO
Publisert 29. mars 2019 14:25

Klinmed bidrar i syv av åtte konvergensmiljøer ved UiO:Livsvitenskap i perioden 2019-2023.

Publisert 26. mars 2019 12:40

Diabetes, organdonasjon, bevisstheit, immunsystemet, bevis i valdtektssaker, mentale lidingar, medisinplantar og kreft. Dette er samfunnsutfordringar som skal undersøkast i tverrfaglege forskingsgrupper innan livsvitskap ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. mars 2019 10:26

Et viktig mål med forskningen ved NORMENT er å finne svar på hvorfor det går bra med noen med schizofreni, mens andre sliter med å mestre tilværelsen og hverdagslivet. En ny behandlingsstudie viser at trening av sosialkognitive funksjoner kan ha positiv effekt.

Publisert 13. feb. 2019 16:08

Forsker Tobias Kaufmann ved NORMENT har mottatt prisen Excellent Paper in Neuroscience Award (EPNA) for sin forskningsartikkel om hjerneutvikling og mental helse.

Publisert 9. jan. 2019 15:25

Ny forskning fra NORMENT viser at det er et overlapp mellom gener som er involvert i mentale lidelser og intelligens. Postdoktor Olav B. Smeland og kollegaer fant blant annet at risikogener for bipolar lidelse var knyttet til høyere intelligens.