Gjesteforelesninger og seminarer

Tidligere

Bildet kan inneholde: utklipp, grafikk, illustrasjon, font, grafisk design.
Tid og sted: 4. sep. 2020 09:0012:15, Meeting will be held virtually (with possibility for an in-person meeting)

Welcome to our open digital seminar on prevention efforts to eliminate cervical cancer as a public health problem in Norway.

Image may contain: Covid virus
Tid og sted: 25. aug. 2020 14:3015:30, Zoom Webinar

In this webinar, Kristin Bergtora Sandvik maps out global trends in 'Covid-19 law', including criminal law, welfare legislation and the human rights framework, with a view to draw out key lessons for global health.

Tid og sted: 3. des. 2019 09:0015:00, Auditoriet og kantinen i Frederik Holsts hus

Professor dr.med. Gunnar Tellnes blir 70 år. Det markeres med boklansering og jubileumsseminar som belyser faglige tema som jubilanten har jobbet med ved Universitetet i Oslo.

Bildet kan inneholde: slips, panne, hake, hvitkrage-arbeider, business.
Tid og sted: 17. okt. 2019 09:0009:45, Seminarrom 4, Harald Schjelderups hus, Forskningsveien 3a.

Professor Brad Aouizerat will hold a guest lecture on the topic Symptom Management Science Research: Emerging Methods and Challenges.

Tid og sted: 1. okt. 2019 12:0014:00, Stort møterom, Georg Sverdrups hus

Senior Fellow Sara Davis,  will hold an open lecture titled "No One Left Behind: Indicators, Models and the Global HIV Response".

Tid og sted: 18. mars 2019 13:1515:00, Stort Møterom, Georg Sverdrups Hus

The talk draws on his forthcoming book The Soul of Care: The Moral Education of a Husband and Doctor.

Tid og sted: 27. nov. 2018 08:0009:00, Forsamlingssalen, Harald Schjelderups hus. Forskningsveien 3A, Inngang 1.

Overdiagnostikk skader pasienter, legger beslag på store ressurser og rokker ved tilliten til helsevesenet. På frokostseminaret får du vite hva overdiagnostikk er, høre hvordan aktører i helsetjenesten merker det i det daglige, og diskutere ulike strategier for å håndtere overdiagnostikk.

Bilde av inngangspartin sykehus, tatt ovenfra
Tid og sted: 11. okt. 2018 08:0009:00, Forsamlingssalen, Harald Schjelderups hus. Forskningsveien 3A, Inngang 1.

Spesialisthelsetjenestene i Norge blir utsatt for mange typer kritikk: Kostnadsnivået er høyt. Vi tar ikke i bruk nyest tilgjengelig teknologi. De siste årene har en i tillegg forsøkt å desentralisere oppgaver til kommunene, men med uklar effekt.

Tid og sted: 20. sep. 2018 14:3016:00, Auditoriet, Fredrik Holsts hus

Anne Kveim Lie vant UiOs utdanningspris for 2018. Masterstudent i internasjonal samfunnshelse Salma A. Eljailani Ahmed vant prisen for beste bærekraftsmasteroppgave. 20 september feirer vi dem ved Fredrik Holsts hus.

Illlustrasjon legemidler i form av pillebrett
Tid og sted: 5. sep. 2018 08:0009:00, Forsamlingssalen, Harald Schjelderups hus.Inng.1

Effekten av ulike legemidler er ofte usikker. Hvordan bør myndighetene håndtere denne usikkerheten? Hvilke analyser skal de kreve når de behandler søknader om godkjenning og refusjon? Hva slags analyser kreves i dag og  bør kravene i endres? Bør graden av usikkerhet påvirke prisen?

Tid og sted: 16. mars 2018 08:0013:00, Litteraturhuset i Oslo

I forbindelse med avslutningen av et forskningsprosjekt om privatisering av helsetjenesten inviterer vi til frokostseminar på Litteraturhuset i Oslo.

Sykepleier, kvinne på eldrehjem og pårørende
Tid og sted: 1. feb. 2018 11:3016:00, Frederik Holsts hus, UiO

Er du forsker innenfor forberedende samtaler, beslutningsprosesser for alvorlig syke pasienter, kommunikasjon i livets sluttfase eller lignende? Delta på vår workshop for å bli kjent med andre forskere, utveksle erfaringer, identifisere mulige samarbeidspartnere og kanskje danne et nasjonalt nettverk.

illustrasjon av forstørrelsesglass og pasient
Tid og sted: 25. jan. 2018 12:0016:00, Aud, Frederik Holsts hus (ved Ullevål sykehus)

Åpent fagseminar ved Avdeling for sykepleievitenskap. Målgruppen er sykepleiere, sykepleieelærere, fagutviklingssykepleiere og ledere som ønsker faglig påfyll. Seminar har stor relevans for klinisk praksis. Ingen deltakeravgift, men bindende påmelding innen 18. januar på grunn av enkel servering.

Eldre par spiser frokost sammen
Tid og sted: 18. jan. 2018 12:0015:30, Møterom Hagen 1+2, Forskningsparken

Hva har vi lært av APPETITT-prosjektet? Samarbeidspartnere presenterer resultat og erfaringer med app utviklet for å forebygge underernæring hos eldre.

screenshot fra app og grønnsaker i bakgrunn
Tid og sted: 22. mars 2017 12:0015:30, Forskningsparken – Toppsenteret

Ny app blir presentert og du får faglig påfyll om utfordringer i helsetjenesten. Hør om erfaringene med brukertester utført i Oslo, Bærum, Drammen og Tvedestrand kommune!  I workshop-delen ønsker vi innspill og erfaringer fra deg som jobber i tjenesten, men også fra aktører som utvikler løsninger som kan forebygge feil- og underernæring.