Hva er sammenhengen mellom betennelser og alvorlige psykiske lidelser?

Torsdag 3. november inviterte NORMENT til webinar om immunsystemets rolle ved alvorlige psykiske lidelser. Hvis du ikke fikk med deg webinaret, kan du nå se opptak av alle innleggene. 

Forskning har vist at mange personer med alvorlige psykiske lidelser har forhøyede nivåer av immunstoffer i blodet, og at genvarianter relatert til immunsystemet er knyttet til økt risiko for schizofreni og bipolar lidelse. Hva vet vi om sammenhengen mellom betennelser i kroppen og psykiske symptomer? Òg hvilken betydning kan dette ha for behandlingen av alvorlige psykiske lidelser? 

På dette webinaret fikk vi høre forskere ved NORMENT fortelle om ny forskning på immunsystemet og kliniske symptomer, kognitiv funksjon og betennelsesdempende behandling. I tillegg delte to brukerrepresentanter sine erfaringer og refleksjoner rundt temaet.

Arrangementet ble ledet av Maren F. Werner, og panelet bestod av Monica B. E. G. OrmerodLinn Sofie Sæther, og Rune A. Kroken, i tillegg til to brukerrepresentanter tilknyttet senteret. Webinaret ble avsluttet med en paneldiskusjon basert på spørsmål fra publikum. 

Vi ønsker å takke for den store interessen for arrangementet, og for hyggelige tilbakemeldinger fra de som deltok og sendte inn spørsmål! 

Opptak av webinaret

Nedenfor kan du se opptak av alle innleggene fra webinaret. 

  • 0:00:00  Velkommen og introduksjon til tema (Maren F. Werner)
  • 0:09:29  Betennelser fra et brukerperspektiv (brukerrepresentanter)
  • 0:18:30  Kliniske symptomer og immunsystemet (Monica B. E. G. Ormerod) 
  • 0:34:14  Kognitive funksjoner og immunsystemet (Linn Sofie Sæther)
  • 0:49:48  Betennelsesdempende behandling (Rune A. Kroken)
  • 1:07:28  Paneldiskusjon og spørsmål fra publikum (alle)

Les mer om temaet: 

 

 
Publisert 4. nov. 2022 14:31 - Sist endret 4. nov. 2022 14:31