Aktuelle saker

Fastlege og forsker Heidi Lidal Fidjeland i blå helseklær, sitter på en pasientbenk på legekontor.
Publisert 30. juli 2020 10:42

Kreftsyke er mer enn dobbelt så ofte hos fastlegen, viser studie. Fastlegene har mye erfaring med kreftpasienter og forskeren bak studien mener det derfor er hensiktsmessig å formalisere denne oppfølgingen.

Publisert 12. juni 2020 14:49

CovidNor-prosjektet gjestet NRK Ekko fredag 12. juni. Tema for sendingen handlet om dagbøker og Guro Haugen Fossum fortalte om hvordan forskningsprosjektet CovidNor har tatt i bruk dagbok i sin forskningen.

En kvinne sitter med pledd rundt seg og ser på en febermåler i hånden.
Publisert 12. mai 2020 14:56

Pasientstudien CovidNor viser så langt at det er lite symptomer hos de som er hjemme med påvist eller mistenkt covid-19-smitte, men vi trenger mer kunnskap. Nå får studien støtte fra NFR til videre forskning.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, logo, grafisk design.
Publisert 8. mai 2020 08:54

Flere forskningsmiljøer ved Instituttet nådde fram med sin søknad til NFR om midler til koronaforskning. Klinisk effektforskning (HELED) og Avdeling for allmennmedisin får hver en bevilgning på 5 millioner kroner.

Publisert 1. apr. 2020 08:19

Covid-19 setter det norske helsevesen på prøve. En ny norsk pasientstudie i regi av Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo (UiO), ønsker å finne svar på hvordan sykdommen rammer den norske befolkningen.

Jørun Straand på podiet.
Publisert 30. nov. 2018 14:56

27.november var årsdagen for allmennmedisin sitt 50 års jubileum som universitetsfag på UiO. Dette blei høgtideleg markert med seminar og festmiddag i Det Norske Videnskapsakademi.

fastlege og pasient
Publisert 28. juni 2017 11:26

Forskningsrådet har innvilget støtte til infrastruktur som skal gjøre det enklere for forskningsmiljøer å rekruttere flere pasienter fra primærhelsetjenesten til kliniske studier. Infrastrukturen vil også gjøre det mulig å bruke data fra primærhelsetjenesten til forskning, sykdomsovervåking og kvalitetsforbedringer.

Mor med barn i Kina
Publisert 2. feb. 2016 15:17

I en kvalitativ studie gjennomført i Shanghai, Kina, fant ph.d-stipendiat Holgeir Skjeie ingen holdepunkter for at akupunktur er anbefalt brukt eller blir brukt på spedbarn i nåtidens Kina. Hans funn er tankevekkende og bør få betydning for bruk av akupunktur på barn i vesten.

albue
Publisert 19. juni 2015 13:09

Hva er den beste behandlingen av akutt tennisalbue? Fysioterapi? Kortison? En kombinasjon? Eller kan du like gjerne droppe behandling? Ny studie tyder på at du godt kan vente litt med behandlingen.

Publisert 25. juni 2012 10:34

Ny forskning viser at eldre med nedsatt funksjonsevne blir rehabilitert raskere og bedre ved egne rehabiliteringsenheter enn på sykehjem. Dette bør få konsekvenser for hvordan kommunene organiserer rehabiliteringstilbudet.