Aktuelle saker

Publisert 19. mai 2020 10:46

Gjelder for: Alle ansatte og tilknyttede ved IMB som befinner seg på Domus Medica, samt forskerlinjestudenter og masterstudenter som jobber i laboratorieareal til forskningsgrupper. Besøkende til Domus Medica skal følge IMBs retningslinjer for smittevern.

Gyldig fom. 18. mai 2020, oppdatert 30. juni, gjelder til og med 31. august 2020, eller inntil annen beskjed kommer fra instituttledelsen ved IMB

Publisert 31. aug. 2020 15:38

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 12. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Søkere fra alle livsvitenskapsrelaterte fakultet og institutt på UiO, OUS og Ahus er velkomne til å søke.

Illustrasjon av hjertet
Publisert 12. aug. 2020 10:05

Vil du hjelpe oss med å gjøre førstehjelpen som gis ved store ulykker bedre?

Vi vil undersøke effekten av økt nivå av CO2 i innåndingsluften under simulert blodtap og respiratorbehandling.

Skjermbilde fra konferanseverktøyet Zoom
Publisert 1. apr. 2020 16:17

Instituttet arrangerte sitt første digitale allmøte tirsdag 31. mars. Oppmøtet var svært godt og stemningen var god. Dette ønsker vi å gjenta.

Inngangspartiet på nordsiden av Domus Medica
Publisert 24. mars 2020 15:50

Instituttets støttefunksjoner ivaretas så langt det er mulig. Nedenfor finner du informasjon om hvilket tjenestetilbud instituttets tekniske og administrative støtteenheter tilbyr under stengingen.

Portrett av Per Andersen
Publisert 27. feb. 2020 16:32

Per Oskar Andersen døde hjemme 17. februar, 90 år gammel. Norge har mistet en av sine fremste hjerneforskere, universitetet har mistet en fremragende kollega, forsker og lærer.

Professor Erlend A. Nagelhus
Publisert 23. jan. 2020 15:10

Vår kjære kollega Erlend A. Nagelhus gikk bort fredag 10. januar 2020. Våre tanker og dypeste medfølelse går til hans familie og nærmeste.

Publisert 16. jan. 2020 10:15

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser og tildelinger for 2020. Forskere og undervisere fra Universitetet i Oslo mottar priser for fremragende undervisning og støtte til studentaktiv forskning.

Fem forskere stilt opp foran utsikt over Oslo
Publisert 15. jan. 2020 10:14

I alt 20 prosjekter ved Det medisinske fakultet fikk i desember 2019 tildelt forskningsstøtte fra Norges forskningsråd. De syv forskerne ved IMB har fått støtte fra programmene FRIPRO, Unge forskertalenter og BEDREHELSE.

Publisert 1. jan. 2020 00:00

Takk til alle som deltok (eller prøvde å delta) på IMBs første digitale allmøte! Det var en positiv erfaring for oss, og vi tar med oss tilbakemeldingen om at mange av dere ønsker flere av disse hvis situasjonen vedvarer.

En ekstra takk til alle dere som hjalp hverandre underveis med spørsmål mens Lene og jeg var opptatt med presentasjonen. Og til alle dere som prøvde å hjelpe oss til å bruke mute all-funksjonen ;) Vi lærer så lenge vi lever!

Livsvitenskapsbygget
Publisert 17. des. 2019 18:04

UiO:Livsvitenskap har som tidligere år hatt høy aktivitet innen både forskning, innovasjon og formidling i 2019. I tillegg har vi fått flere tiltak for studenter. Les om stort og smått fra året som har gått.

Published Dec. 17, 2019 10:44 AM

UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2020. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students have already applied, and further applications will not be accepted this year.