
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet sommer 2022.
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet sommer 2022.
23 forskerprosjekt og to studentprosjekt ved Universitetet i Oslo har fått såkornmidler og studentstøtte fra Veksthuset for livsvitenskap. Vi er glade for å se så mange lovende innovasjonsideer i tidlig fase. Vi gratulerer alle som er involvert i prosjektene, og ser fram til godt samarbeid!
Masteravslutningen for de nyutdannede kliniske ernæringsfysiologene ble avholdt i Runde auditorium torsdag 16. juni.
UiO:Livsvitenskap etablerte i 2021 en støtteordning for tverrfaglige studieemner innen livsvitenskap. Støtteordningen er rettet mot institutter og fakulteter på Universitetet i Oslo og har løpende søknadsfrist.
Vi søker deltakere til en studie der vi skal undersøke kostholdet til gravide.
Den vitenskapelige organisasjonen IMS hedrer Arnoldo Frigessi for arbeidet med Bayesiansk metodikk. Han utnevnes nå til fellow.
Vær med på et forsøk som tar to timer, og bidra til forskning på førstehjelp. Du får også et gavekort på 300 kroner.
Professoren har i 15 år forsket på ernæring i flere afrikanske land, og også arbeidet for å få frem flere forskere på kontinentet. Nå får Per Ole Iversen pris fra International Research Promotion Council.
Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Neste søknadsfrist er 1. juni.
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangement som er i tråd med satsingens strategi. Neste søknadsfrist er 1. juni.
Veksthuset for livsvitskap og næringsklynger sparkar i gang innovation hangouts der forskarar, studentar og næringsliv kan bygge nettverk. Slik vil vi legge til rette for samarbeid som gjer at forskinga ved UiO kjem pasientar og samfunnet til gode.
Kreftgåten er ikke et teknisk problem forskerne kan løse for oss. Den er en eksistensiell utfordring vi må løse sammen, mener professor Jarle Breivik.
Skaperverkstedet LagLivLab inviterer medisinstudenter til å lage «lab-on-a-chip», og å gjøre eksperimenter med celler på disse brikkene.
Hva gjør personlighet med hva du spiser og hvordan du unngår risiko? Forskere ser etter forsøkspersoner for å utvikle et spørreskjema som går på psykologiske faktorer. Du får et gavekort på 200 kroner.
Institutter og fakulteter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om støtte til å utvikle tverrfaglige bacheloremner innen livsvitenskap. Søknadsfristen er løpende.
Johanne Jacobsen får 15 millioner kroner i Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet. Hun forsker på hvordan vi kan manipulere prosesser i immunforsvaret så vi blant annet får antistoffer som jobber bredere mot covid-19.
DIKU har gitt 5 millioner kroner til et nytt simuleringsprosjekt for studentene på ernæring og medisin. En database med mange pasienthistorier skal gi studentene mengdetrening i å forebygge, utrede og behandle.
UiO:Life Science will fund educational summer research projects for 40 students between April and September 2022 for students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at UiO. We now invite you to suggest projects for one or two students.
UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2022. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students to register will be admitted to a matchmaking seminar on 7 March.
En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass ved Institutt for medisinske basalfag. Håpet er at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner, og gi leger mulighet for å sette opp farten på kliniske studier.
Er du over 65 år, og vil hjelpe oss å forske på kosthold? Forskere tester om en app gjør det lettere å følge opp hva du som eldre hjemmeboende spiser i løpet av en dag.
IMBs nye førsteamanuensis blir drevet av spenningen i å utforske det ukjente. Samtidig er Coen Campsteijn bekymret for at livsvitenskap drukner i store datamengder som ikke forklarer mye.
Vitenskapelig ansatte, postdoktorer og doktorgradsstudenter innen livsvitenskap ved UiO kan søke om støtte for å styrke samarbeidet med internasjonale forskningsmiljø. Siste søknadsfrist var 1. desember 2021.
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangement som er i tråd med satsingens strategi. Siste søknadsfrist var 1. desember 2021.
–En stor anerkjennelse av min gruppes forskning på hjernens funksjoner, sier professor Farrukh Chaudhry om Gleditschprisen.