Aktuelle saker

Publisert 20. aug. 2019 09:13

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerte et to dagers seminar om å vurdere kostnadseffektiviteten ved nye kreftbehandlinger målt mot forventet overlevelse. Formålet, å bidra til bedre beslutningsgrunnlag for prioriteringer i norsk helsetjeneste.

Svart-hvitt-bilde av fem studenter som smiler og støtter seg på hverandre - to unge kvinner og tre unge menn
Publisert 28. mars 2019 10:02

Den europeiske masteren i helseøkonomi og helseledelse ved Universitetet i Oslo har i 2019 søkere fra 93 forskjellige land.

Publisert 25. feb. 2019 12:58

Helsam får nærare 25 millionar kroner over ein periode på fem og eit halvt år. Midlane skal gå til oppbygging av senter for helsetenesteforsking.

Publisert 13. feb. 2019 15:10

Master i helseadministrasjon (UiO) er blant studia i Noreg som har dei mest nøgde studentane.  Det viser studiebarometeret 2018.

Profilbilde Melberg
Publisert 1. feb. 2019 13:53

UiO ved Hans Olav Melberg deltar i EU-prosjekt MICROB-PREDICT som har som mål å utvikle personlige, effektive og målrettede behandlingsmetoder for pasienter med diagnosene skrumplever og akutt kronisk leverfeil.

Helseledernes fagutvalg, gruppebilde
Publisert 15. jan. 2019 13:00

Helseledernes fagutvalg er studentforeningen for alle studenter på både og bachelor- og masternivå innen helseledelse og helseøkonomi.

Emily Burger holder plankett "Norwegian Cancer Society"
Publisert 31. okt. 2018 11:42

Kreftforeningen støtter Emily Burgers prosjekt med 5 000 000 kroner fra Forskningstildelingen 2018.

Føflekkscreening av ung mann
Publisert 30. okt. 2018 10:32

«Det er usannsynlig at melanomscreening vil kunne ha en klinisk relevant effekt på dødelighet av sykdommen.» Det er konklusjonen til gruppen som har vurdert om Norge bør gjennomføre en stor melanomscreeningstudie.

Publisert 15. okt. 2018 09:47

Den norske spesialisthelsetjenesten er blant de beste når det kommer til overlevelse etter slag, hoftebrudd og hjerteinfarkt.

Førsteamanuensis Hans Olav Melberg står på scenen og snakker til forsamlingen på seminaret.
Publisert 26. sep. 2018 14:21

Pasientmedierte tiltak, som pasientinformasjon, pasientopplæring eller at pasienter informerer om egen helsetilstand, kan bidra til bedre klinisk praksis.

Publisert 10. sep. 2018 09:21

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerer i høst frokostseminar. Om lag 90 personer stilte på det første seminaret som omhandlet håndtering av usikkerhet i økonomisk evaluering av legemidler.

Mammografi
Publisert 22. jan. 2018 15:51

Den tyske avisen «Die Zeit» uttrykker i en større artikkel støtte for Mette Kalagers forskning og lederartikler om mammografiscreening. Avisen anbefaler den neste tyske regjeringen å avskaffe organisert mammografiscreening i Tyskland.

Per Fugelli på talerstolen
Publisert 19. sep. 2017 11:39

Vi minnes Per som en sjenerøs kollega for alle medarbeidere og som en inspirerende forsker, kollega, veileder, lærer, mentor, formidler og samfunnsdebattant. For mange av oss ble han også en nær venn.

Publisert 1. sep. 2017 18:01

Førsteamanuensis Hans Olav Melberg og professor Jan Frich, begge ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Universitetet i Oslo, kommenterer de helsepolitiske programmene til Arbeiderpartiet og Høyre.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.

Publisert 14. juni 2017 11:58

Styringsmodellen for sykehusene må føre til beslutninger som gjenspeiler befolkningens ønsker og støttes av de ansatte, skriver Jan Frich og medforfattere i en kronikk i Aftenposten 14. juni 2017.

Publisert 13. juni 2017 10:35

Hva er forskjellen på mammografiscreening og screening for tarmkreft? Hvordan foregår det, hvem skal delta og hva er ulempene? Dette får du svar på hvis du lytter på Ekko i P2, sendt mandag 12. juni.

Publisert 23. mai 2017 13:14

Førsteamanuensis og leder for forskningsgruppen Klinisk Effektforskning, Mette Kalager, slår et slag for deling av forskningsdata i siste nummer av Tidsskrift for den norske Legeforening.

Publisert 22. mai 2017 17:54

Mette Kalager fra UiO og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg argumenterer i en ny artikkel i Tidsskrift for Den norske Legeforening i dag for omfattende nytenkning av Norges screeningprogrammer og andre folkehelsetiltak.

Publisert 10. mai 2017 15:38

NordICC-studiegruppen ved Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus og Sørlandet Sykehus er nominert for beste vitenskapelige arbeid av Felix Burda Award 2017 som skal deles ut i en TV-overført galla på Hotel Adlon i Berlin den 14 mai.

Publisert 10. mars 2017 21:40

HELED-forskere har i samarbeid med kollegaer skrevet en vitenskapelig antologi som belyser aktuelle spørsmål og tema innen helseledelse, organisering, helseøkonomi og helsepolitikk.

Publisert 9. feb. 2017 15:12

Epigenetiske analyser av stam- og kreftceller, global helse og prehospital akuttmedisin er bare noen av emnene medisinstudentene kan velge mellom. For første gang tilbys valgfrie emner i medisinstudiet.

Illustrasjonsbilde av sykepleier og pasient.
Publisert 20. jan. 2017 04:00

Foreningen MAGIC samarbeider med British Medical Journal. Oppdaterte retningslinjer for behandling når raskere ut til helsepersonell.

kamera
Publisert 13. jan. 2017 12:50

I dag publiseres en norsk forskningsartikkel i BMJ som viser at kvinner over 60 år ikke har nytte av tarmkreftscreening med en av metodene som vurderes innført i Norge. Funnene viser at kjønn og alder har betydning når det gjelder effekt av screening.

Pasienter på venterom
Publisert 26. mai 2016 11:36

Forskere mener at endret registreringspraksis og rydding i ventelistetallene er hovedforklaringen bak nedgang i ventetid ved norske sykehus.