
Mange variabler spiller inn når helseøkonomene vurderer kostnadseffektivitet ved ulike behandlingsmetoder. Dette var tema da NORCHER inviterte til fagseminaret Brukerorientert helsetjenesteforskning.
Mange variabler spiller inn når helseøkonomene vurderer kostnadseffektivitet ved ulike behandlingsmetoder. Dette var tema da NORCHER inviterte til fagseminaret Brukerorientert helsetjenesteforskning.
Helsevesenet har gått gjennom en dramatisk omstilling som følge av pandemien. Prioriteringer, rollefordelinger og ansvarsområder er endret. Vil disse endringene bli varige?
Utdanning innen ledelse kan styrke legers kompetanse og bidra til forbedringer i tjenestene. Særlig prosjektarbeid som stimulerer til refleksjon, i kombinasjon med tilgangen på mentor eller coach, gir positive resultat for organisasjonen.
Mange sykehusleger vurderer å slutte i sin nåværende jobb. Gode ledere reduserer faren for at de gjør det.
I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.
Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerte et to dagers seminar om å vurdere kostnadseffektiviteten ved nye kreftbehandlinger målt mot forventet overlevelse. Formålet, å bidra til bedre beslutningsgrunnlag for prioriteringer i norsk helsetjeneste.
Den europeiske masteren i helseøkonomi og helseledelse ved Universitetet i Oslo har i 2019 søkere fra 93 forskjellige land.
Helsam får nærare 25 millionar kroner over ein periode på fem og eit halvt år. Midlane skal gå til oppbygging av senter for helsetenesteforsking.
Master i helseadministrasjon (UiO) er blant studia i Noreg som har dei mest nøgde studentane. Det viser studiebarometeret 2018.
UiO ved Hans Olav Melberg deltar i EU-prosjekt MICROB-PREDICT som har som mål å utvikle personlige, effektive og målrettede behandlingsmetoder for pasienter med diagnosene skrumplever og akutt kronisk leverfeil.
Helseledernes fagutvalg er studentforeningen for alle studenter på både og bachelor- og masternivå innen helseledelse og helseøkonomi.
Kreftforeningen støtter Emily Burgers prosjekt med 5 000 000 kroner fra Forskningstildelingen 2018.
«Det er usannsynlig at melanomscreening vil kunne ha en klinisk relevant effekt på dødelighet av sykdommen.» Det er konklusjonen til gruppen som har vurdert om Norge bør gjennomføre en stor melanomscreeningstudie.
Den norske spesialisthelsetjenesten er blant de beste når det kommer til overlevelse etter slag, hoftebrudd og hjerteinfarkt.
Pasientmedierte tiltak, som pasientinformasjon, pasientopplæring eller at pasienter informerer om egen helsetilstand, kan bidra til bedre klinisk praksis.
Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerer i høst frokostseminar. Om lag 90 personer stilte på det første seminaret som omhandlet håndtering av usikkerhet i økonomisk evaluering av legemidler.
Den tyske avisen «Die Zeit» uttrykker i en større artikkel støtte for Mette Kalagers forskning og lederartikler om mammografiscreening. Avisen anbefaler den neste tyske regjeringen å avskaffe organisert mammografiscreening i Tyskland.
Vi minnes Per som en sjenerøs kollega for alle medarbeidere og som en inspirerende forsker, kollega, veileder, lærer, mentor, formidler og samfunnsdebattant. For mange av oss ble han også en nær venn.
Førsteamanuensis Hans Olav Melberg og professor Jan Frich, begge ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Universitetet i Oslo, kommenterer de helsepolitiske programmene til Arbeiderpartiet og Høyre.
Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.
Styringsmodellen for sykehusene må føre til beslutninger som gjenspeiler befolkningens ønsker og støttes av de ansatte, skriver Jan Frich og medforfattere i en kronikk i Aftenposten 14. juni 2017.
Hva er forskjellen på mammografiscreening og screening for tarmkreft? Hvordan foregår det, hvem skal delta og hva er ulempene? Dette får du svar på hvis du lytter på Ekko i P2, sendt mandag 12. juni.
Førsteamanuensis og leder for forskningsgruppen Klinisk Effektforskning, Mette Kalager, slår et slag for deling av forskningsdata i siste nummer av Tidsskrift for den norske Legeforening.
Mette Kalager fra UiO og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg argumenterer i en ny artikkel i Tidsskrift for Den norske Legeforening i dag for omfattende nytenkning av Norges screeningprogrammer og andre folkehelsetiltak.
NordICC-studiegruppen ved Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus og Sørlandet Sykehus er nominert for beste vitenskapelige arbeid av Felix Burda Award 2017 som skal deles ut i en TV-overført galla på Hotel Adlon i Berlin den 14 mai.