Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: spill, tekst, font, terningspill, han sier.
Publisert 11. juni 2020 07:15

Onsdag 10. juni var det duket for frokostwebinar med tema ledelse under korona. Se opptak av webinaret her.

Publisert 14. jan. 2020 08:53

Norsk senter for helsetjenesteforskning (NORCHER) ble 13. januar formelt sparket i gang med kick-off-seminar. Prosjektdeltakere, partnere, deltakere fra ekspertpanelet og samarbeidsaktører fra Norge, Danmark, Sverige og Finnland deltok.

Publisert 13. jan. 2020 08:51

I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.

Publisert 20. aug. 2019 09:13

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerte et to dagers seminar om å vurdere kostnadseffektiviteten ved nye kreftbehandlinger målt mot forventet overlevelse. Formålet, å bidra til bedre beslutningsgrunnlag for prioriteringer i norsk helsetjeneste.

Publisert 13. feb. 2019 15:10

Master i helseadministrasjon (UiO) er blant studia i Noreg som har dei mest nøgde studentane.  Det viser studiebarometeret 2018.

Profilbilde Melberg
Publisert 1. feb. 2019 13:53

UiO ved Hans Olav Melberg deltar i EU-prosjekt MICROB-PREDICT som har som mål å utvikle personlige, effektive og målrettede behandlingsmetoder for pasienter med diagnosene skrumplever og akutt kronisk leverfeil.

Føflekkscreening av ung mann
Publisert 30. okt. 2018 10:32

«Det er usannsynlig at melanomscreening vil kunne ha en klinisk relevant effekt på dødelighet av sykdommen.» Det er konklusjonen til gruppen som har vurdert om Norge bør gjennomføre en stor melanomscreeningstudie.

Førsteamanuensis Hans Olav Melberg står på scenen og snakker til forsamlingen på seminaret.
Publisert 10. sep. 2018 09:21

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerer i høst frokostseminar. Om lag 90 personer stilte på det første seminaret som omhandlet håndtering av usikkerhet i økonomisk evaluering av legemidler.

Mammografi
Publisert 22. jan. 2018 15:51

Den tyske avisen «Die Zeit» uttrykker i en større artikkel støtte for Mette Kalagers forskning og lederartikler om mammografiscreening. Avisen anbefaler den neste tyske regjeringen å avskaffe organisert mammografiscreening i Tyskland.

Per Fugelli på talerstolen
Publisert 19. sep. 2017 11:39

Vi minnes Per som en sjenerøs kollega for alle medarbeidere og som en inspirerende forsker, kollega, veileder, lærer, mentor, formidler og samfunnsdebattant. For mange av oss ble han også en nær venn.

Publisert 1. sep. 2017 18:01

Førsteamanuensis Hans Olav Melberg og professor Jan Frich, begge ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Universitetet i Oslo, kommenterer de helsepolitiske programmene til Arbeiderpartiet og Høyre.

Publisert 28. aug. 2017 14:40

Professor Michael Bretthauer i Klinisk Effektforskning ved UiO blir den første Europa-redaktøren i det prestisjetunge tidsskriftet Annals of Internal Medicine. Tidsskriftet regnes som en av «de fem store» innen generelle medisinske tidsskrift. Bretthauer skal styrke Annals satsing på europeisk forskning.

Publisert 14. juni 2017 11:58

Styringsmodellen for sykehusene må føre til beslutninger som gjenspeiler befolkningens ønsker og støttes av de ansatte, skriver Jan Frich og medforfattere i en kronikk i Aftenposten 14. juni 2017.

Publisert 13. juni 2017 10:35

Hva er forskjellen på mammografiscreening og screening for tarmkreft? Hvordan foregår det, hvem skal delta og hva er ulempene? Dette får du svar på hvis du lytter på Ekko i P2, sendt mandag 12. juni.

Publisert 23. mai 2017 13:14

Førsteamanuensis og leder for forskningsgruppen Klinisk Effektforskning, Mette Kalager, slår et slag for deling av forskningsdata i siste nummer av Tidsskrift for den norske Legeforening.

Publisert 10. mars 2017 21:40

HELED-forskere har i samarbeid med kollegaer skrevet en vitenskapelig antologi som belyser aktuelle spørsmål og tema innen helseledelse, organisering, helseøkonomi og helsepolitikk.