Aktuelle saker

Publisert 13. nov. 2018 09:00

Prosjektleder Heidi Fjeld har fått $40 000 i forskningsstøtte fra Peder Sather Center for Advanced Studies, for prosjektet «Transnational Migration and Inequality: Implications for Health and Health Services».

Ruth Prince får blomster fra instituttleder
Publisert 18. okt. 2017 11:56

Ruth Prince er en av seks forskere i Norge som får årets tildeling av prestisjetunge ERC Starting Grant. Prosjektet er en antropologisk studie av hvordan «Universal Health Coverage» påvirker og brukes av politikere, byråkrater og borgere i tre Afrikanske land.

gutt på lekeplass
Publisert 6. juni 2017 15:12

Risikoen for å få rakitt, eller engelsk syke som et også kalles, har gått ned betraktelig blant innvandrerbarn i de siste årene. Norske forskere mener dette kan skyldes tiltak for sikre at alle barn får i seg nok D-vitamin, både fra myndighetene og fra helsearbeidere.

Participants at the meeting
Published Mar. 6, 2017 10:24 AM

In accordance with the National Health Plan (2017-2022), Ministry of Health and Sports, Myanmar, is in the process of developing a comprehensive Health Information Strategy. The Ministry has decided that there will be one common national platform for health information in Myanmar, namely DHIS2. The choice of DHIS2 fulfils an aim of the MY-NORTH-project.

Gjesteforelesning med Sir Michael Marmot
Publisert 23. sep. 2014 10:13

Som en del av fakultetets 200-års jubileum ble Sir Michael Marmot og Chittaranjan Yajnik invitert til å holde gjesteforelesning ved Institutt for helse og samfunn. Auditoriet var fult av engasjerte forskere og studenter 12. september.

Publisert 1. juli 2014 09:29

Det medisinske fakultet har tildelt utdanningspriser for 2014. Master of International Community Health fikk pris for kvalitet i bachelor- og masterutdanningen.

Publisert 12. juni 2014 10:46

Professor Johanne Sundby har vært en initiativtager til den første forskningen om kvinnelig omskjæring i Norge. Hennes forskning har vært en del av grunnlaget i en ny rapport utført av FAFO.

Publisert 11. feb. 2014 08:06

En fersk rapport setter søkelys på de enorme helseforskjellene i verden. Ofte ser man at helse ignoreres når beslutninger tas i politikkområder utenfor helsesektoren. Helse blir ofret på alteret for økonomisk vekst.

Publisert 3. des. 2013 13:52

Forskere fra Norge og Burkina Faso presenterte resultater fra tre års interdisiplinær forskning på en stor konferanse i november. Leger, forskere og politikere fra Burkina Faso diskuterte kvinners sosiale realiteter og helsepolitiske aspekter knyttet til utrygg abort.

Publisert 13. nov. 2012 12:01

I møtet mellom natur og kultur ligger en kime til å forbedre helse, miljø og livskvalitet. Entusiastiske frivillige, praktikere i kommunene, politikere, kunstnere og forskere snakket om visjoner for folkehelse på konferansen 5.-6.november.