Aktuelle saker

Gruppebilde av deltakerne på konferransen
Publisert 10. okt. 2022 11:00

Forskere fra Avdeling for samfunnsmedisin og global helse ved Universitetet i Oslo har deltatt på et todagers forskningsseminar i Gambia.

Bildet kan inneholde: design.
Published Dec. 15, 2021 3:52 PM

Helsam researchers are part of a new Helsinki-led network that recently received workshop funding from The Joint Committee for Nordic research councils in the humanities and social sciences (NOS-HS).

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 19. mai 2021 06:25

«Fra straff til hjelp?» har besøk av mangeårig aktivist, debattant og brukerstemme Arild Knutsen. I samtale med BIO-prosjektets Anne Kveim Lie får du blant annet høre om hans vei inn i narkotikapolitikken, hva som inspirerte ham, og hvordan han jobbet politisk for å oppnå en mer human tilnærming til de mest utsatte. 

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 12. mai 2021 12:42

Dagens episode handler om rus og straff. BIO-prosjektets Anne Kveim Lie og Isa Dussauge er i studio med Terje Jensen, mangeårig leder og ansatt i Wayback - Livet etter soning. 

Profilbilde Dussage (t.v.) i kollasj med et privat bilde av ekteparet Olsen og Bjørnstad.
Publisert 6. mai 2021 09:54

Dagens episode handler om hjelp fra et brukerperspektiv. Med oss i studio er ekteparet Ida Olsen og Ronny Bjørnestad fra proLAR Nett. Vi snakker om hvilke former hjelpen kan ta, og hvordan hjelpeapparatet har utviklet seg fra 90-tallet til i dag. 

Bildet kan inneholde: bord, smil, skjorte, møbler, skrivebord.
Publisert 28. apr. 2021 09:28

I denne episoden snakker vi ulike tilnærminger til hjelp. I studio er BIO-forsker Isa Dussauge i samtale med Gabrielle Welle-Strand og Martin Blindheim. Vi tar et dypdykk i historien om hjelpetiltak: Hva har drevet frem skadereduksjon, og hvilket motstand har det møtt underveis?

Publisert 15. apr. 2021 12:30

Denne episoden handler om behandling av rusavhengige fra starten av 60-tallet og utover, og dagens gjest er Helge Waal, som har vært sentral i norsk rusmiddelforskning- og behandling i en mannsalder.

Publisert 13. nov. 2018 09:00

Prosjektleder Heidi Fjeld har fått $40 000 i forskningsstøtte fra Peder Sather Center for Advanced Studies, for prosjektet «Transnational Migration and Inequality: Implications for Health and Health Services».