CovidNor

Covid-19 setter det norske helsevesen på prøve. I dette forskningsprosjektet vil vi undersøke hvordan pandemien håndteres i kommunehelsetjenesten.

Bildet kan inneholde: logo, font.

Mål

Studien skal gi resultater som vil kunne forbedre beredskap og håndtering både av den pågående epidemien og av eventuelle nye epidemier. Studien har tre deler; en pasientstudie, en fastlegestudie og en intervjustudie med fastleger og kommuneleger.

Hva skal vi undersøke?

I Pasientstudien skal vi undersøke symptomer, plager og bekymringer hos pasienter med covid19-sykdom utenfor sykehus, samt undersøke plager og bekymringer hos personer i karantene.

I Fastlegestudien skal vi undersøke hvordan pasienter med feber og/eller luftveisinfeksjon bruker fastlegekontorene midt i en pandemiperiode, og hvordan de behandles der.

I Intervjustudiene (oppstart høsten 2020) skal vi intervjue fastleger og kommuneleger om pandemiresponsen lokalt, og deres opplevelse av hvordan dette har fungert.

Se vår side Spørsmål og og svar CovidNor.

Finansiering og samarebeid

Dette prosjektet er finansiert gjennom Norges forskningsråd (NFR). 

Det er Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo, i samarbeid med forskere fra universitetene i Bergen og Tromsø, som står bak.

Aktuelt

 • colourbox43891973-660x
  Takk til alle som bidrar 7. des. 2020

  Vi i forskergruppen bak CovidNor-studien ønsker å takke alle som bidrar i de tre delstudiene, og generelt. Studiene er på ingen måte ferdige, men vi ønsker her å gi et innblikk i resultatene så langt.

 • Bildet kan inneholde: gul, teknologi, skulder, sittende, elektronisk apparat.
  Trenger mer kunnskap om koronaopplevelsen 14. aug. 2020

  Når koronasmitten igjen øker i Norge, prøver forskningsprosjektet CovidNor å lære mest mulig om koronaopplevelsen til pasienter og behandlere i kommunene, slik at vi bedre skal kunne forebygge pandemier i fremtiden.

 • colourbox11914275
  Covidnor om dagbokforskning 12. juni 2020

  CovidNor-prosjektet gjestet NRK Ekko fredag 12. juni. Tema for sendingen handlet om dagbøker og Guro Haugen Fossum fortalte om hvordan forskningsprosjektet CovidNor har tatt i bruk dagbok i sin forskningen.

 

Emneord: COVID-19
Publisert 27. mars 2020 15:59 - Sist endret 5. nov. 2021 08:23