Bildet kan inneholde: begivenhet.
Publisert 13. des. 2019 14:20

Professor Johanne Sundby har fått Norske kvinners sanitetsforenings kvinnehelseforskningspris for 2019. Sundby har viet karrieren til å jobbe for å utjevne ulikheter i helse, både i Norge og internasjonalt.

Publisert 20. aug. 2019 09:13

Avdeling for helseledelse og helseøkonomi arrangerte et to dagers seminar om å vurdere kostnadseffektiviteten ved nye kreftbehandlinger målt mot forventet overlevelse. Formålet, å bidra til bedre beslutningsgrunnlag for prioriteringer i norsk helsetjeneste.

Faksimile over tidsskriftartikkel.
Publisert 14. aug. 2019 10:06

– Vi trenger mer fleksible ordninger som er tilpasset de kroppene folk faktisk har, skriver Ketil Slagstad i Tidsskriftet for Den norske legeforening om screeningprogrammene etter en ny studie gjør det klart at kjønnsbekreftende hormonbehandling medfører økt brystkreftrisiko.

Mann med kamera filmer en annen framfor en grønn bakgrunn.
Publisert 17. juni 2019 12:48

En MOOC utviklet ved Institutt for helse og samfunn hjelper deltakere over hele verden i å utforme doktorgradssøknad. Få uker etter lansering har over 3000 personer fra 150 land tatt kurset i bruk.

Ellen Gabrielsen Hjelle står med plakaten som forklarer prosjektet og studien utført.
Publisert 1. apr. 2019 08:12

Norsk forskning på psykososial helse etter hjerneslag blir lagt merke til. Nylig ble forskningen presentert på verdenskongressen for hjerneskade i Toronto og i mai skal prosjektet presenteres på slagkonferanse i Milano.

Publisert 5. mars 2019 10:00

– Det synes som om en viktig årsak til at medisinen så lett kunne bli et bytte for nazismens ideologi og propaganda, også er å finne i den kimen til umoral som ligger i legerollen og i det rådende biomedisinske kunnskapssynet.

Publisert 13. feb. 2019 15:10

Master i helseadministrasjon (UiO) er blant studia i Noreg som har dei mest nøgde studentane.  Det viser studiebarometeret 2018.

Publisert 4. feb. 2019 08:59

Andel innbyggere over 80 år vil øke fra 4,2 prosent til 7,4 prosent fram mot 2040. Ser vi på demografien alene, innebærer det at Norge vil ha behov for å øke antall senger med 34 prosent over de neste 20 år.

Profilbilde Melberg
Publisert 1. feb. 2019 13:53

UiO ved Hans Olav Melberg deltar i EU-prosjekt MICROB-PREDICT som har som mål å utvikle personlige, effektive og målrettede behandlingsmetoder for pasienter med diagnosene skrumplever og akutt kronisk leverfeil.

ordsky Research, project, development etc.
Publisert 8. jan. 2019 08:48

Institutt for helse og samfunn fekk i 2018 innvilga støtte til seks større forskingsprosjekt av Noregs forskingsråd. Den samla søknadssummen utgjer 73 millionar kroner.