
44 forskertalenter fra hele verden har kommet til UiO under Scientia Fellows-programmet det siste året for å drive medisinsk forskning og innovasjon i de fremste forskningsmiljøene.
44 forskertalenter fra hele verden har kommet til UiO under Scientia Fellows-programmet det siste året for å drive medisinsk forskning og innovasjon i de fremste forskningsmiljøene.
Professor Anne Moen er koordinator for et nytt stort innovasjonsprosjekt, Gravitate-Health. 40 partnere fra 15 land er involvert i storsatsingen som skal utvikle digital og persontilpasset informasjon om medisiner.
Nå flytter to ph.d.-studenter inn i ShareLab i Forskningsparken. Her vil de gjennomføre avklarende forsøk med mål om selskapsetablering og bedre løsninger for pasientene.
Et nytt professorat i innovasjon er et viktig grep for å styrke nyskaping på Det medisinske fakultet, sier Hilde Nebb, videdekan for innovasjon og internasjonalisering.
Kroppen som maskineri for vår eksistens og hva som forårsaker sykdom har alltid fascinert meg. Uten et velfungerende immunsystem så står det ikke til liv.
Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med!
På Norges største teknologifestival er medisin et hovedtema. Festivalen viser hvordan forskning, teknologi og innovasjon påvirker industri og samfunn. Det er også en viktig møteplass for medisinske forskere og aktører innen livsvitenskap og helseteknologi.
I dag drives utviklingen av kunstig intelligens av teknologer. Men i fremtiden kan kunstig intelligens spille en viktig rolle også i helsevesenet. Da kan nemlig mange av oppgavene legene har i dag suppleres av kunstig intelligens.
I forslag til statsbudsjett for 2020 som regjeringen la fram 7. oktober, finner vi 830 millioner kroner i bevilgning til Livsvitenskapsbygget ved UiO. Det er full aktivitet på livsvitenskapstomta samtidig som UiO legger planene for å ta i bruk bygget på en god måte.
Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangement som er i tråd med satsingens strategi. Søknadsfristen var 1. desember 2019. Ny utlysning med søknadsfrist 1. juni kommer våren 2020.
Følg med på byggeprosessen gjennom stillbilde som blir teke med webkamera jamleg.
Sentrale immunceller ved cøliaki er funnet igjen hos pasienter med andre autoimmune sykdommer. Funnene gir håp om å finne årsaken til en rekke sykdommer.
SPARK Norway skal bidra til økt innovasjon innen helserelatert livsvitenskap. Etter i overkant av ett års drift begynner innovasjonsprogrammet å gi resultater for prosjektene i form av gjennomslag på eksterne søknader. UiO:Livsvitenskap håper nå på nasjonalt samarbeid om programmet.
Masterstudenter ved seks institutter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til å teste innovative ideer i laboratoriet. Tiltaket er spiren til et såkalt biomakerspace i det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO. Studentakseleratoren Insj UiO og legemiddelfirmaet Bayer er UiO:Livsvitenskaps partnere i prosjektet.
Klinmed markerte seg på nytt i Forskningsrådets FRIPRO-tildeling for 2019. Fem forskerprosjekter skal besvare sentrale forskningsspørsmål innen hjertemedisin, immunologi og psykisk helse.
Gunnveig Grødeland tildeles midler fra den prestisjefylte FRIPRO-utlysningen til unge forskertalenter.
UiO-forskere kan være nær et gjennombrudd i behandlingen av Alzheimers sykdom.
Kvinnens fett har et mer aktivt stoffskifte, men effekten forsvinner etter hvert.
Seks nye forskningsgrupper er tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap SPARK Norway. Lagene skal videreutvikle egne ideer slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Vi gratulerer de seks!
Professor Jukka Corander (UiO) har fått 19,5 millioner fra Bergens forskningsstiftelse til et fireårig forskningsprosjekt på E. coli.
Det er størrelsen som teller i nanoteknologi. De bittesmå strukturene gir oss verktøy som skaper uante muligheter innen persontilpasset medisin. Et av dem er DNA-origami.
The preparation for the new, major international postdoctoral programme – Scientia Fellows II – has started. The EU grant provides 250 new person years at the faculty.
Eldre pasienter ble mer bevisst hva de spiste og drakk gjennom bruk av kostholdsapp. Verktøyet gav også helsepersonell større tyngde og trygghet i deres veiledning av pasientene.
Målet er å utvikle en digital livsstilsveileder som kan hjelpe deg å endre usunne vaner.
Genterapi kan revolusjonere hvordan vi behandler alvorlige sykdommer. Selv med lovende resultater så langt, virker det ikke alltid som ønsket. Vår studie avslører hvorfor.