Aktuelle saker

Illustrasjon av en lymfocytt
Publisert 13. mai 2019 08:55

Sentrale immunceller ved cøliaki er funnet igjen hos pasienter med andre autoimmune sykdommer. Funnene gir håp om å finne årsaken til en rekke sykdommer.

Publisert 26. apr. 2019 09:07

SPARK Norway skal bidra til økt innovasjon innen helserelatert livsvitenskap. Etter i overkant av ett års drift begynner innovasjonsprogrammet å gi resultater for prosjektene i form av gjennomslag på eksterne søknader. UiO:Livsvitenskap håper nå på nasjonalt samarbeid om programmet.

Bildet kan inneholde: Forskning, Kjemi, Apotektekniker, Kjemiker, Kjemisk ingeniør.
Publisert 26. apr. 2019 08:30

Masterstudenter ved seks institutter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til å teste innovative ideer i laboratoriet. Tiltaket er spiren til et såkalt biomakerspace i det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO. Studentakseleratoren Insj UiO og legemiddelfirmaet Bayer er UiO:Livsvitenskaps partnere i prosjektet.

Publisert 28. feb. 2019 12:23

Klinmed markerte seg på nytt i Forskningsrådets FRIPRO-tildeling for 2019. Fem forskerprosjekter skal besvare sentrale forskningsspørsmål innen hjertemedisin, immunologi og psykisk helse.

Anderson og Grødeland forsker på influensavaksiner
Publisert 21. feb. 2019 13:14

Gunnveig Grødeland tildeles midler fra den prestisjefylte FRIPRO-utlysningen til unge forskertalenter.

Illustrasjon: Colourbox
Publisert 15. feb. 2019 09:51

UiO-forskere kan være nær et gjennombrudd i behandlingen av Alzheimers sykdom.

Mann og dame som vasser i strandkanten
Publisert 5. feb. 2019 09:41

Kvinnens fett har et mer aktivt stoffskifte, men effekten forsvinner etter hvert.

Publisert 1. feb. 2019 12:37

Seks nye forskningsgrupper  er tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap SPARK Norway. Lagene skal videreutvikle egne ideer slik at de kommer pasienter og samfunn til gode. Vi gratulerer de seks!

Publisert 31. jan. 2019 14:20

Professor Jukka Corander (UiO) har fått 19,5 millioner fra Bergens forskningsstiftelse til et fireårig forskningsprosjekt på E. coli.

Illustarsjon: DNA-molekyl med to trearmete figurer oppå
Publisert 17. jan. 2019 11:05

Det er størrelsen som teller i nanoteknologi. De bittesmå strukturene gir oss verktøy som skaper uante muligheter innen persontilpasset medisin. Et av dem er DNA-origami.

Group picture of 40-50 people
Published Dec. 20, 2018 2:49 PM

The preparation for the new, major international postdoctoral programme – Scientia Fellows II – has started.  The EU grant provides 250 new person years at the faculty.

Publisert 6. des. 2018 12:13

Eldre pasienter ble mer bevisst hva de spiste og drakk gjennom bruk av kostholdsapp. Verktøyet gav også helsepersonell større tyngde og trygghet i deres veiledning av pasientene.

Publisert 21. nov. 2018 20:44

Målet er å utvikle en digital livsstilsveileder som kan hjelpe deg å endre usunne vaner.

Skjematisk framstilling av genterapi
Publisert 25. okt. 2018 15:06

Genterapi kan revolusjonere hvordan vi behandler alvorlige sykdommer. Selv med lovende resultater så langt, virker det ikke alltid som ønsket. Vår studie avslører hvorfor.

Forskergruppen i laboratoriet
Publisert 21. sep. 2018 10:30

Er du nysgjerrig på hva som skjer innen forskning og teknologiutvikling akkurat nå? På «Cutting Edge»-festivalen deler forskere og næringslivet siste nytt om fremtidens medisin.

Publisert 12. juni 2018 13:37

Forskere har funnet en ny måte å lage influensavaksiner på. Dette kan gi oss bredere beskyttelse mot flere influensatyper.

Vidar Ulset, Ana Lobato Pascual og Krister Andersson
Publisert 1. juni 2018 14:36

– Vårt produkt gjør det enklere å skreddersy IVF-behandlingen til hver enkelt kvinne, sier Ana Lobato-Pascual som starter selskap med medstudenter fra Helseinnovatørskolen.

Publisert 30. mai 2018 13:27

En forskningsgruppe på Klinmed har mottatt 8 millioner fra Forskningsrådet, i tillegg til 800.000 kr i innovasjonsmidler fra UiO, for å utvikle nye legemidler mot høyt blodtrykk.

Publisert 6. apr. 2018 12:21

Det er kun to andre i Norge som har fått ERC Advanced Grant to ganger. Instituttet, fakultetet og Norges forskningsråd gratulerer!

Frode Vartdal og Hilde Nebb
Publisert 7. mars 2018 13:15

Det medisinske fakultetet får støtte til et nytt, stort internasjonalt postdoktorprogram – Scientia Fellows II, hvor både karriereutvikling for unge og lovende forskere og innovasjon er sentralt. Store aktører innen helsenæringen er med på laget.

Publisert 6. mars 2018 15:22

Professor Vessela Kristensen ved Institutt for klinisk medisin får kreftforskningsprisen 2018 for sitt bidrag til brystkreftforskning.

Publisert 8. feb. 2018 11:18

I dagens bilag i Aftenposten kan du lese om UiOs nye innovasjonsprogram SPARK Norway og mye annet som skjer på livsvitenskapsfeltet både ved og utenfor UiO. Les bilaget og gjør deg klar til neste ukes Oslo Life Science-konferanse.

Publisert 1. feb. 2018 13:14

Seks nye team tas opp i UiOs innovasjonsprogram SPARK Norway. De skal videreutvikle egne ideer innen helserelatert livsvitenskap slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.

Published Jan. 4, 2018 4:36 PM

What a year! These are the highlights of the programme from 2017.

Publisert 15. des. 2017 08:48

Innovasjonsprogrammet SPARK Norway ved UiO har tatt opp sine første forskningsgrupper – såkalte SPARKees. De skal videreutvikle egne ideer innen helserelatert livsvitenskap slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.