English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: øre, væpne, halsbånd, hånd, service.
Publisert 13. jan. 2022 07:16

Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 15. februar!

Bygging av Livsvitenskapsbygget
Publisert 13. jan. 2022 05:00

Inven2, innovasjonskontoret til UiO og Helse Sør-Øst, har bidratt til registrering av hundrevis av lisenser og patenter og til etablering av et stort antall selskaper. Det nye Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi er et lavterskeltilbud som skal bidra til at enda flere ideer når anvendelsesstadiet.

Bildet kan inneholde: erme, service, engineering, arbeidstøy, vitenskap.
Publisert 30. nov. 2021 09:41

Vegen til betre pasientbehandling, verdiskaping og nye, grøne arbeidsplassar innan livsvitskap og helsenæring går gjennom samarbeid mellom akademia og industri.

Personer sitter foran en bygning.
Publisert 13. okt. 2021 10:01

Den nye innovasjonsenheten Veksthuset for livsvitenskap ved MED og MN skal tilby veiledning og verktøy for å hjelpe forskere og studenter med å modne innovasjonsideer i tidlig fase. Enheten skal skape møteplasser mellom akademia og næringsliv og bidra til å styrke samspillet i UiOs innovasjonsøkosystem både internt og eksternt. Slik vil fakultetene bidra til en positiv innovasjonskultur og at mer kunnskap tas i bruk. Veksthuset for livsvitenskap lanseres i februar og åpner dørene i mars 2022.

Publisert 13. sep. 2021 16:05

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.

Bildet kan inneholde: stetoskop, aqua, turkis, uniform, lege.
Publisert 16. nov. 2020 07:02

Professor Anne Moen er koordinator for et nytt stort innovasjonsprosjekt, Gravitate-Health. 40 partnere fra 15 land er involvert i storsatsingen som skal utvikle digital og persontilpasset informasjon om medisiner.

bilde av Jan Terje Andersen, professor i biomedisinsk innovasjon
Publisert 18. aug. 2020 12:34

Et nytt professorat i innovasjon er et viktig grep for å styrke nyskaping på Det medisinske fakultet, sier Hilde Nebb, videdekan for innovasjon og internasjonalisering.

Publisert 2. apr. 2020 11:01

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med!

Logo til cutting edge festivalen
Publisert 16. okt. 2019 11:40

På Norges største teknologifestival er medisin et hovedtema. Festivalen viser hvordan forskning, teknologi og innovasjon påvirker industri og samfunn. Det er også en viktig møteplass for medisinske forskere og aktører innen livsvitenskap og helseteknologi.

Forsker i laboratorium
Publisert 15. okt. 2019 15:26

I dag drives utviklingen av kunstig intelligens av teknologer. Men i fremtiden kan kunstig intelligens spille en viktig rolle også i helsevesenet. Da kan nemlig mange av oppgavene legene har i dag suppleres av kunstig intelligens.