Aktuelle saker

bilde av Jan Terje Andersen, professor i biomedisinsk innovasjon
Publisert 18. aug. 2020 12:34

Et nytt professorat i innovasjon er et viktig grep for å styrke nyskaping på Det medisinske fakultet, sier Hilde Nebb, videdekan for innovasjon og internasjonalisering.

Publisert 2. apr. 2020 11:01

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Er du student eller ansatt ved Universitetet i Oslo eller i Helse Sør-Øst og har en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Da kan du bli med!

Logo til cutting edge festivalen
Publisert 16. okt. 2019 11:40

På Norges største teknologifestival er medisin et hovedtema. Festivalen viser hvordan forskning, teknologi og innovasjon påvirker industri og samfunn. Det er også en viktig møteplass for medisinske forskere og aktører innen livsvitenskap og helseteknologi.

Bildet kan inneholde: Forskning, Kjemi, Apotektekniker, Kjemiker, Kjemisk ingeniør.
Publisert 26. apr. 2019 08:30

Masterstudenter ved seks institutter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til å teste innovative ideer i laboratoriet. Tiltaket er spiren til et såkalt biomakerspace i det kommende livsvitenskapsbygget ved UiO. Studentakseleratoren Insj UiO og legemiddelfirmaet Bayer er UiO:Livsvitenskaps partnere i prosjektet.

Publisert 28. feb. 2019 12:23

Klinmed markerte seg på nytt i Forskningsrådets FRIPRO-tildeling for 2019. Fem forskerprosjekter skal besvare sentrale forskningsspørsmål innen hjertemedisin, immunologi og psykisk helse.

Group picture of 40-50 people
Published Dec. 20, 2018 2:49 PM

The preparation for the new, major international postdoctoral programme – Scientia Fellows II – has started.  The EU grant provides 250 new person years at the faculty.

Skjematisk framstilling av genterapi
Publisert 25. okt. 2018 15:06

Genterapi kan revolusjonere hvordan vi behandler alvorlige sykdommer. Selv med lovende resultater så langt, virker det ikke alltid som ønsket. Vår studie avslører hvorfor.